Forse stijging elektrische kilometers in Rotterdam

11-05-15

De elektrische auto wordt steeds populairder in Rotterdam. Het aantal kilometers steeg van 2,1 miljoen in 2013 naar 7,1 miljoen kilometer in 2014. De afstand is berekend via het aantal kilowattuur (kWh) groene stroom dat elektrische auto’s in heel 2014 bij Rotterdamse laadpalen hebben geladen.

Dit betekent dat er ruim zeven miljoen kilometer zonder uitstoot werd rondgereden in de stad Rotterdam. Dit staat gelijk aan elke dag op en neer naar zusterstad Shanghai met een elektrische auto. Aan het einde van vorig jaar stonden er 1.237 oplaadpunten in Rotterdam. 'Wij kijken naar de resultaten en zien dat elektrisch rijden een gezonde groei blijft doormaken, in onze stad en in de rest van Nederland. De groei van elektrisch rijden komt de luchtkwaliteit in Rotterdam en dus onze gezondheid ten goede. Daarom blijven we elektrisch rijden stimuleren en steunen', aldus wethouder Pex Langenberg van Duurzaamheid en Mobiliteit. 

Laadpalen aanvragen

Rotterdam stimuleert elektrisch rijden omdat het schoon, stil en zuinig is. Ook in 2015 biedt de gemeente ondersteuning bij het aanvragen van een oplaadpunt in de openbare ruimte. De bij de oplaadpalen geladen stroom is altijd groene stroom. Meer informatie daarover is te vinden op www.rotterdam.nl/elektrischrijden.

Meer nieuws