Makkelijk: paspoort thuisbezorgd

15-11-16

Het is een uitkomst voor drukbezette ondernemers: in Rotterdam kun je voortaan je reisdocument thuis of op het werk laten bezorgen. Dit betekent dat je nog maar één keer naar de balie van de stadswinkel hoeft: alleen voor de aanvraag.

Het bedrijf AMP Groep bezorgt het document. De kosten voor de bezorgservice zijn € 4,95. De bezorgservice is beschikbaar voor een paspoort, identiteitskaart, zakenpaspoort en tweede paspoort.

In een proef van het ministerie van Binnenlandse Zaken was het sinds 2013 al mogelijk voor inwoners van Feijenoord en Prins Alexander het reisdocument te laten bezorgen. Nu kan dat in heel de stad. Rotterdam is daarmee de eerste grote stad in Nederland die deze dienst aanbiedt.

Het reisdocument kan thuis, op het werk of op elk ander adres in Nederland worden afgeleverd (behalve op de Waddeneilanden). Bezorgen kan ook in de avond of op zaterdag.

Identiteit controleren

AMP Groep bezorgt het reisdocument. Dit bedrijf is specialist in het veilig afgeven van waardevolle producten en in het vaststellen van iemands identiteit. AMP Groep regelt rechtstreeks met de klant de bezorgafspraak. De klant wordt door middel van e-mail en sms op de hoogte gehouden over de komst van de bezorger. Die controleert de identiteit van de Rotterdammer en neemt het oude document in ter vernietiging.

 

Meer nieuws