Markthal stevent af op bezoeker nummer vijf miljoen

22-04-15

De Rotterdamse Markthal staat op het punt om weer een nieuwe mijlpaal te bereiken: de vijf miljoenste bezoeker wordt aan het eind van deze week verwacht. Voor de gelukkige staat een taart voor veertig personen klaar, plus een bos bloemen, een dinercheque en champagne.

Uit een groot marktonderzoek bleek recent dat 71 procent van de bezoekers aan het complex ook daadwerkelijk een aankoop doet, meldt het AD/Rotterdams Dagblad. Veertig procent van de Markthalgangers komt uit Rotterdam, met het centrum (zestien procent) en Rotterdam-Noord (zeventien procent) als hofleveranciers. Opvallend is dat Zuid met zeven procent maar weinig klanten levert.

De helft van de bezoekers uit de stad geeft de Markthal aan de Binnenrotte het cijfer 9 of 10. Bij toeristen uit de wijdere omgeving scoort de Markthal een 8,1. Gemiddeld komen er per week 145.000 personen over de vloer. Met de vijf miljoen zit de Markthal boven het begrote minimum van vier miljoen gasten per jaar. Verwacht wordt in een jaar tijd op acht à negen miljoen bezoekers uit te komen. 

Meer nieuws