Rotterdam heeft Beste Binnenstad van Nederland

19-11-15

De binnenstad van Rotterdam mag zich de komende twee jaar de Beste Binnenstad van Nederland noemen. Dit maakte het Platform Binnenstadmanagement gisteren bekend in Den Haag.

De Maasstad won van in de finale van Dordrecht. ‘Rotterdam is na tientallen jaren van wederopbouw nu echt volwassen en piekt met de oplevering van projecten van uitzonderlijk hoog niveau, zoals de Markthal, De Rotterdam en de gebiedsontwikkeling van Rotterdam Central District. Deze prijs heeft Rotterdam vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt’, aldus het juryrapport.

Trots

Wethouder Adriaan Visser (o.a. Binnenstad): ‘De gemeente Rotterdam, maar ook ondernemers en bewoners van de stad maken zich al een aantal jaren sterk voor een aantrekkelijke, levendige en gastvrije binnenstad. Een binnenstad die prettig is om te bezoeken, in te wonen en te werken, kortom: de binnenstad als City Lounge, als huiskamer van de stad. Ik ben er heel trots op dat die inzet beloond wordt met dit kwaliteitslabel.’

De verkiezing Beste Binnenstad wordt om de twee jaar georganiseerd door het landelijke Platform Binnenstadsmanagement. De titel Beste Binnenstad is bedoeld als een kwaliteitslabel. Uitgangspunt van de verkiezing is de ontwikkeling die een Binnenstad binnen een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt. Bij de verkiezing worden alle facetten van de Binnenstad onder de loep genomen, zowel vanuit de optiek van bezoeker, bewoner als het bedrijfsleven.

Meer nieuws