Rotterdam Philharmonisch en ABN AMRO WTT slaan handen ineen

12-12-14

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn een samenwerking aangegaan. De tennistoppers die tijdens de komende editie het centre court betreden, worden begeleid door een officiële tune, die ingespeeld is door het wereldberoemde orkest.

De officiële ABN AMRO World Tennis Tournament Tune, gecomponeerd en geproduceerd door Joos van Leeuwen en Mike Schäperclaus, is opgenomen door het voltallige orkest. Het stuk gaat in première op 9 februari 2015, de openingsdag van het 42ste ABN AMRO World Tennis Tournament. Gedurende het toernooi zal de muziek te horen zijn tijdens de opkomsten van de ballenkinderen, linesmen en spelers. Op de eerste zes dagen is bij iedere wedstrijd de opname te horen, op de finalezondag wordt de muziek live gespeeld in Ahoy, uitgevoerd door klassieke muzikanten ‘Powered by the Rotterdam Philharmonic’.
 
Yannick Nézet-Séguin, chef-dirigent is blij. 'De samenwerking is voor ons een unieke manier om onder de aandacht te komen van een nieuw publiek. Mijn persoonlijke passie voor tennis heeft mij natuurlijk helemaal enthousiast gemaakt voor dit project', zo zegt hij in een persbericht. 
 
Toernooidirecteur Richard Krajicek: 'Wij willen een unieke tennisbeleving creëren tijdens het toernooi. Dat wij daar nu de medewerking van dit internationale toporkest aan toe kunnen voegen is geweldig. Ik kijk nu nog meer uit naar de openingsdag van het toernooi, als deze muziek voor het eerst te horen is.'
 
Zowel het ABN AMRO World Tennis Tournament als het Rotterdams Philharmonisch Orkest mogen rekenen op steun van ABN AMRO. De bank speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van de samenwerking. Patrick Pfaff, directeur Commercial Clients ABN AMRO Regio Zuid-West: 'We zijn bijzonder trots op deze samenwerking van twee Rotterdamse iconen met internationale uitstraling. Met beide heeft ABN AMRO een partnership en we zijn dus zeer verheugd dat we beide partijen op deze manier samen kunnen brengen.'

Patrick Pfaff, directeur Commercial Clients ABN AMRO Regio Zuid-West

Fotografie: Enith van Tongeren-Stenhuijs

Meer nieuws