Rotterdam viert verleden, heden en toekomst

19-02-15

Rotterdam staat vanaf dit voorjaar in het teken van herdenken en vieren. De gemeente trekt 2,7 miljoen euro uit voor de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad’. Er wordt aandacht besteed aan het bombardement, aan het 50-jarig jubileum van De Doelen en aan de wederopbouw. De manifestatie is georganiseerd door De Doelen, Stichting aan den Slag en Rotterdam Festivals. De uitwerking van het project is in handen van Rotterdam Festivals.

Johan Moerman, de directeur van Rotterdam Festivals, is heel blij met de wijze waarop de gemeente hen ondersteunt: ‘Manifestaties als ‘Rotterdam viert de stad’ zijn niet alleen feestelijke culturele gebeurtenissen waarin Rotterdammers en niet-Rotterdammers opnieuw kennis kunnen maken met al het moois de stad de afgelopen 75 jaar heeft voortgebracht. Het zijn ook momenten waarin de Rotterdammers samen de stad maken en de toekomst vormgeven. We zetten ons, samen met tal van initiatiefnemers in, om daar met elkaar een mooi jaar van te maken.’ 

De manifestatie zal bestaan uit verschillende culturele activiteiten, waarbij de nadruk in 2015 vooral ligt op het herdenken van het bombardement. Vanaf 30 april t/m 25 oktober is de tentoonstelling ‘De Aanval’ in de Onderzeebootloods te zien. Wanneer deze tentoonstelling is afgelopen, richt het manifest zich op de viering van 75 jaar wederopbouw. Begin 2016 heropent Museum Rotterdam in het Timmerhuis met een expositie over de wederopbouw. In mei en juni wordt de vijftigste verjaardag van de Doelen gevierd met verschillende activiteiten en als hoogtepunt een groot muzikaal feest op 18 mei 2016.

‘Rotterdam viert de stad’ is nog steeds op zoek naar sponsoren en andere samenwerkingspartners.
De bijdrage van de gemeente is niet genoeg om alle kosten van de projecten te dekken en wordt aangevuld door initiatiefnemers uit andere bronnen. 

Bron: persbericht Gemeente Rotterdam en AD

Meer nieuws