Tweede editie Sportfilmfestival Rotterdam een feit

07-10-15

Na het succes van de eerste editie komt het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) terug. Het festival vindt plaats van donderdag 7 april tot en met vrijdag 9 april 2016 in Cinerama Filmtheater.

Het SFFR wordt ook dit jaar georganiseerd door Rotterdam Topsport in samenwerking met Andere Tijden Sport (VPRO/NOS), RTV Rijnmond en Sportnext. In diverse zalen van het Cinerama Filmtheater worden er sportfilms en -documentaires gedraaid in verschillende takken van sport. In het jaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal de verscheidenheid aan sport goed naar voren komen. Het programma bestaat niet alleen uit films. Gastheer Wilfried de Jong zal ook dit jaar diverse gasten uit de sport- en filmwereld ontvangen in zijn dagelijkse talkshow.

Hans den Oudendammer (directeur Rotterdam Topsport): ‘Na de succesvolle eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam hebben we al snel bepaald dat een tweede editie niet kon uitblijven. De positieve reacties van onze partners speelden ook mee in die beslissing. Sport en cultuur gaan hand in hand in Rotterdam en de ambitie van Rotterdam Topsport is dan ook om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.’

Meer lezen over de eerste editie van het Sportfilmfestival? Lees hier het artikel dat eerder verscheen.

 

Meer nieuws