Zes bedrijven strijden om Rotterdamse Starterspijs

22-04-16

De zes genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs zijn bekend. De startende ondernemers zijn geselecteerd uit tientallen aanmeldingen. De prijs bestaat onder andere uit een jaar lang gratis kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw.

Tot en met 2 mei kan het publiek stemmen op de zes kandidaten. De drie starters met de meeste stemmen gaan naar de finale waar ze hun bedrijf en idee mogen pitchen voor de jury tijdens de finale op 12 mei in het Kriterion.

De zes genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs 2016 zijn:

  • Bär van Campenhout van Shogolo
  • ​Carlijn Oosthoek van Do Company
  • Elena Milosavljevic van LOVE Polis
  • Nadia Shah, Mandy Shah & Amber Smidt van The Collectors
  • Olga Bouwens van RememberMe.nl
  • Wang Long Li van Tinybots

‘Deze startende ondernemers sprongen boven de andere inzendingen uit op het gebied van innovatie, durf, commerciële formule, visie en strategie’, aldus de jury. De groep deelnemers was erg divers. Jong en oud, man en vrouw en van diverse afkomst deden dit jaar mee met de strijd. De jury waas erg te spreken over het hoge niveau van de inzendingen. ‘Het was dit jaar een moeilijke keuze. Er zaten zo veel goede inzendingen bij. Rotterdam mag blij zijn met zulke mooie startende bedrijven in de stad’, zegt juryvoorzitter Marius Meurs. Hij is directeur van het Groot Handelsgebouw.

Kickstart

De winnaar van de Rotterdamse Startersprijs wint, naast de prestigieuze titel en veel publiciteit, een ‘kickstart’ voor zijn of haar onderneming: een jaar lang gratis een compleet kantoor in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam (ter waarde van 15.000 euro), coaching van enkele experts en introductie bij een aantal grote zakelijke netwerken.

Rotterdamse ondernemers die maximaal twee jaar zijn ingeschreven bij de KVK en een ijzersterk bedrijfsplan hebben, konden zich aanmelden. De jury bestaat naast Marius Meurs uit Jolique Möller (winnaar in 2015 en eigenaar van ilovefashionbloggers) en Oscar van Veen (managing partner van Mangrove).

Meer nieuws