Kennissessie 'Waarden als sleutel voor Succes'

Van der Valk Hotel ARA - Veerweg 10 - Zwijndrecht
 — 
Aangeboden door: 0 Entropy

Als je vrienden bent, vind je meestal veel dezelfde dingen belangrijk. Eerlijkheid, vertrouwen, humor en loyaliteit zijn waarden die je vaak hoort. Ook in het zaken doen is het belangrijk dat je gelooft in dezelfde waarden. Gaat het om kwaliteit? Of kwantiteit? Korte termijn of duurzaamheid? Als je het daar over eens bent, is er veel minder kans op onenigheid.

HOEVEEL ENERGIE LEKT ER WEG UIT JOUW ORGANISATIE?

Hoe krijgen sommige organisaties het toch voor elkaar om op consistente basis excellent te presteren met hoog gemotiveerd personeel en een goede werksfeer? Simpelweg door het verspillen van energie aan nutteloze zaken tot een minimum te beperken. Bovendien slagen zij er in mensen op meerdere niveaus te motiveren. Dit zijn organisaties waarbij de entropie laag is, kleiner dan 10%.

Hoe staat het met de entropie, de energie verspillende waarden, binnen jouw organisatie? Om welke waarden gaat het specifiek en op welke manier kunt je deze entropie verlagen en ombuigen naar energie met positieve impact?

Onze Friend in Business 0Entropy nodigt je graag uit voor een Cultuur Waarden Onderzoek in de vorm van de sessie 'Waarden als sleutel tot Succes' op dinsdag 17 september.

De kosten van improductief gedrag
Met een Cultuur Waarden Onderzoek wordt ook het percentage entropie in een organisatie gemeten. Entropie is energieverlies veroorzaakt door waarden en drijfveren die niet bijdragen aan de doelen van een organisatie. Zo wordt ook meteen duidelijk hoeveel procent van de loonkosten besteed wordt aan improductief gedrag. Daarop kun je dan sturen.


Waarden als sleutel van succes in uw bedrijf
Zo blijken bedrijven met sterke waarden vaak heel succesvol. Er is een sterke verbinding, iedereen gelooft in dezelfde waarden en gedraagt zich er ook consistent en congruent naar. Zodat waarin je binnen gelooft, buiten wordt waar gemaakt en andersom. Er is sprake van een effectief werkende bedrijfscultuur.


Onze spreker Robert Jan Van Leeuwen (kersverse FiB partner) neemt u samen met collega Anne-Marie van den Bos mee in een inspirerend verhaal hoe u ook in uw bedrijf kunt zorgen voor een effectief werkende cultuur. Met hun bedrijven 0to9 (spreek uit serotonine) en 0 Entropy (spreek uit zero entropie) gevestigd op de Coolsingel, doen ze dit voor een breed scala van organisaties zoals Mars, ECT, Ploum, Hofplein of de gemeente Rotterdam. In hun programma’s worden zij gekoppeld aan het dashboard van harde KPI’s (ziekteverzuim, ROI, medewerkersbetrokkenheid, uptime, foutreductie) van hun opdrachtgevers. Aan de hand van cases nemen ze ons mee in het nut van entropie verlagen om je kpi’s te verbeteren.

Wat zijn de waarden van FIB?
Robert Jan en Anne-marie hebben aangeboden om onder de leden van Friends in Business een Cultuur Waarden Onderzoek uit te voeren. Het is een eenmalig aanbod dat we kunnen uitvoeren bij deelnamen van minimaal 10 deelnemende bedrijven. Ieder bedrijf krijgt uiteraard een eigen rapportage.

Let op: deze bijeenkomst is voor genodigden.

Event aangeboden door

Wilt u ook komen?

Deelnemen aan FIB Events is alleen mogelijk als u bent aangesloten bij Friends in Business.

Meer over FIB

Bent u al Friend?

Log dan eerst in om u aan te melden voor dit FIB Event!

Inloggen