Stichting Haven Charity Gala Rotterdam omslag

Stichting Haven Charity Gala Rotterdam

Non-profitNon-profit

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In september 2015 startte de campagne en een paar maanden later is de Stichting opgericht. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Zij kwamen tot de ontdekking dat er schrikbarend weinig aandacht is voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen. Dát gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90% van de patiënten het niet overleeft, is voor ons reden om hier niet langer genoegen mee te nemen.

Wij willen het onderzoek financieren waar prof. dr. Casper van Eijck en zijn team zich mee bezighouden; oncolytische viro-immuno therapie (OVIT). Een therapie waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van specifieke tumorcel dodende virussen. Het onderzoeksteam van Casper is ervan overtuigd dat deze therapie voor grote doorbraken kan zorgen in de bestrijding van alle nu nog zeer moeilijk te behandelen kankervormen, zoals alvleesklierkanker.

Wij trachten het volgende doel te bewerkstelligen: Een betaalbare behandelmethode van alvleesklierkanker ontwikkelen en deze aan kunnen bieden door o.a. de productie van virussen in eigen hand te houden.

Wilt u ook een profiel?

Een profiel op de Friends in Business website kan alleen als u een FIB Matching lidmaatschap heeft.

Meer over FIB

Bent u al Friend?

Log dan eerst even in om de gegevens van de contactpersonen te zien.

Inloggen

Video

Nieuws

Haven Charity Gala Rotterdam: 850.000 euro voor Support Casper

Haven Charity Gala Rotterdam: 850.000 euro voor Support Casper

Tijdens de tweede editie van het Haven Charity Gala Rotterdam is liefst 850.000 euro opgehaald...

Tweede editie Haven Charity Gala over twee maanden

Tweede editie Haven Charity Gala over twee maanden

Oud-burgemeester Ivo Opstelten is sinds dit jaar voorzitter van de Stichting Haven Charity Gala...