Financieel

Baker Tilly wijst op verplichte naleving CSRD: ‘Cruciale verschuiving’

Baker Tilly Rotterdam - Rotterdam

Baker Tilly wijst bij de start van 2024 op een belangrijke verandering die voor veel bedrijven in werking treedt: de verplichte naleving van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). ‘Deze nieuwe duurzaamheidsrichtlijn betekent een cruciale verschuiving in de manier waarop organisaties over hun niet-financiële prestaties moeten rapporteren,’ schrijven Gido Frühling (Partner ESG Advisory & Audit) en Lucy Lau (Partner ESG Advisory) op de website van Baker Tilly.

De CSRD geldt voor bedrijven die al onder de richtlijn voor niet-financiële rapportage (NFRD) vallen. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties van Openbaar Belang (OOB’s) met meer dan 500 werknemers en een balanstotaal en/of omzet van respectievelijk meer dan €25 miljoen en €50 miljoen.

Baker Tilly vereenvoudigt de duurzaamheidsrapportage
Baker Tilly begrijpt dat de overgang naar de verplichte duurzaamheidsrapportage uitdagend kan zijn, schrijven Frühling en Lau. ‘Daarom biedt onze ESG Advisory een raamwerk aan om het integreren van Environmental-, Social- en Governance-aspecten in uw bedrijfsvoering te versimpelen. Ons speciaal ontwikkelde CSRD-raamwerk stelt uw organisatie in staat om op een systematische wijze te voldoen aan de wettelijke rapportage-eisen van de CSRD. Via acht stappen, verdeeld over vier fases, werken wij samen met u aan uw duurzaamheidsrapportage. Door te werken met ons duidelijke en innovatieve format is het maken van de verplichte duurzaamheidsrapportage veel minder complex.’

Whitepaper
Meer weten over dit Corporate Sustainability Reporting Directive en de door Baker Tilly ontwikkelde aanpak? Het accountancy- en belastingadvieskantoor ontwikkelde een whitepaper die u voorbereidt op de CSRD-duurzaamheidsrapportage. De whitepaper is te downloaden op de website van Baker Tilly.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Baker Tilly Rotterdam

Baker Tilly biedt oplossingen voor vragen die u als ondernemer bezighouden. Wij zijn méér dan een accountancy en belastingadvieskantoor.

Meer nieuws