Innovatie

Acht kanshebbers in Grand Final van Philips Innovation Award

03-05-23

Op 15 mei 2023 is de ontknoping van de Philips Innovation Award. Tijdens de Grand Final in Theater Rotterdam maken acht start-ups kans om in de prijzen te vallen.

Sixth Sense Diagnostics, Plense Technologies en DeltaV strijden die avond om de Rough Diamond Award ter waarde van 10.000 euro. Fabulous Fungi, Weco, Innoflex Technologies, Heliostrome en Exculture zijn in de race voor de Innovator Award, waaraan een prijs ter waarde van 50.000 euro is verbonden.

Innovatief en veelbelovend

Dat zijn de acht bedrijven die zich eind april plaatsten tijdens de halve finale van de Philips Innovation Award. In de Schiecentrale Rotterdam streden de 30 meest veelbelovende start-ups van Nederland om een plekje in de Grand Final. De finalisten hebben zich bewezen als de meest innovatieve en veelbelovende startups.

Hun concepten hebben het potentieel om impact te maken, aldus de organisatie. Tijdens de halve finale werden de start-ups door een panel van deskundige juryleden beoordeeld op verschillende aspecten van hun bedrijfsplannen, zoals het product, het team en de markt.

Trainingsprogramma

De Philips Innovation Award is de grootste (studenten)ondernemersprijs van Nederland, bedoeld voor studenten en recent afgestudeerden die hun startup of idee verder willen ontwikkelen.

Het traject van de Philips Innovation Award is niet alleen een strijd om een award, maar ook een trainingsprogramma op zichzelf. Zo was er een Investor Day bij YES!Delft en een Coaching Day bij PHIA-partner KPN. De finale staat te boek als laatste trainingsdag: de Pitch Training Day. 15 mei krijgen de jonge ondernemers waardevolle tips over hoe ze hun bedrijf het beste kunnen presenteren, en dat onder druk van een vol theater en een jury bestaande met experts.

foto: De winnaars van de halve finale plaatsten zich voor de Grand Final. (foto PHIA)

Meer nieuws