Mobiliteit en vervoer

Möller Autoschade doet het anders: ‘We willen andere vrouwen inspireren’

Möller Autoschade - Rotterdam

De Möller Autoschade Groep is met zes vestigingen in Rotterdam én met 125 medewerkers een begrip in de regio. Niet alleen de kwaliteit voert de boventoon bij het bedrijf dat in 1979 is opgericht. Er werken in vergelijking met andere organisaties in de autowereld ook een meer dan gemiddeld aantal vrouwen.

Uit een onderzoek van Lynk & Co, kwam naar voren dat vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de auto-industrie sector. Bij de grootste autoschadehersteller in de regio Zuid-Holland is dat anders. Er waren zelfs nog nooit eerder in de geschiedenis van Möller Autoschade zoveel dames werkzaam.

Jolique Möller groeide als peuter op tussen de auto’s en is trots op de vrouwenaantallen bij het familiebedrijf. ‘We zijn er trots op dat er momenteel 15 dames die bij ons. Gemiddeld werken er 15% vrouwen in de autotechniek, wij zitten daar met 17,5% boven’, aldus de marketing verantwoordelijke die ter ere van de mijlpaal een Ladies Night organiseerde.

Inspiratie tussen de Porsches

Eind oktober werden de dames op de Ladies Night ontvangen met een roze Gin-Tonic tussen de Porsches. Met een ladies cocktail in de hand kregen de vrouwen een inspirerende workshop waarna er samen gegeten werd. Volgens Jolique was de avond een groot succes. ‘Het leuke aan de avond was dat je in een informele setting elkaar beter leert kennen. Aangezien de 15 vrouwen verdeeld over de vijf vestigingen werken, zie en spreek je elkaar minder vaak. Het was dan ook een meer dan geslaagde avond die zeker nog een vervolg krijgt’, vertelt Jolique trots.

Samen met de mannen voor het ‘wij gevoel’ zorgen

Doordat Möller Autoschade veel tijd en geld geïnvesteerd heeft in opleidingen en trainingen voor het personeel, is er een sterk “wij-gevoel” ontstaan tussen de mannen en de vrouwen. Volgens Jolique vinden de ‘Möller mannen’ het prettig werken met de vrouwen die zowel op de werkplaats als op kantoor te vinden zijn.

De mix geeft een positieve energie op de werkvloer. ‘Het gaat om de binding met auto’s en dat zie je terug. Nee, de vrouwen werken dus niet alleen als administratief medewerker, dat is echt een oud vooroordeel. Al staat die vacature nu wel open maar we zoeken ook een autospuiter én een autoschadehersteller. We willen andere vrouwen inspireren om hier te komen werken. Iedereen is welkom al beseffen onze mannen ook dat de vrouwen meer oog voor detail hebben en secuurder werken’, sluit Jolique lachend en gekscherend af.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Möller Autoschade

Ruim 35 jaar zijn wij serieus goed in schadeherstel.

Meer nieuws