Mobiliteit en vervoer

Saskia van der Heijden (ING Zakelijk): ‘Nog niet te laat om je wagenpark te verduurzamen’

ING Zakelijk - Rotterdam

Het moment dat zo’n dertig grote gemeenten in Nederland, waaronder Rotterdam, strengere emissie-eisen gaan invoeren, komt dichterbij. ‘Vanaf 2025 komen er strenge emissie-eisen voor bestelbusjes en vrachtwagens die rijden op fossiele brandstoffen. In 2030 komt er zelfs een totaalverbod,’ weet Saskia van der Heijden, Adviseur Zakelijk bij ING.

ING kan ondernemers helpen bij de verduurzaming van hun wagenpark. ‘Wij hebben met onder meer Sustainable Lease prima oplossingen in huis om dit te faciliteren. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat om benzine- of dieselbusjes te vervangen door duurzamere exemplaren,’ zegt Saskia, die graag het goede voorbeeld geeft. ‘Zelf rijd ik sinds juli van dit jaar volledig elektrisch. Dat voelt goed, elektrisch rijden is de toekomst en bovendien is het beter voor het klimaat.’

Sparren met Saskia?
Saskia vertelt ondernemers die aan de slag willen met verduurzaming van hun wagenpark graag meer over de mogelijkheden. Wil je sparren of ben je benieuwd wat ING voor jou hierin kan betekenen? Stuur dan een bericht naar saskia.van.der.heijden-heugens@ing.com. Daarnaast heeft ING alle haken, ogen, kansen en overgangsregelingen van de zero-emissiezones voor ondernemers op een rij gezet in dit artikel.

Dit artikel wordt u aangeboden door

ING Zakelijk

ING helpt je graag!

Meer nieuws