Beequip boekt recordproductie aan equipment lease in 2019

31-01-20

Ondanks de stikstof- en PFAS-perikelen voor de bouw en de agri-sector, draaide Beequip een uitstekend jaar. De leasemaatschappij voor zwaar materieel realiseerde een recordproductie van € 293 miljoen in 2019 – een groei van twintig procent. Partner en mede-oprichter van de scale-up Peter Loef ziet kansen voor verdere groei. ‘Met onze mogelijkheid een aanvraag in vijftien minuten te doen en door ‘ijzer boven cijfers’ te stellen, is ons aantal klanten verdubbeld.’

Het was een goed jaar voor Beequip. De productie steeg met € 293 miljoen – dat wil zeggen: de waarde van het gedurende 2019 geleasede materieel. Sinds de start van het bedrijf eind 2015 heeft Beequip meer dan € 800 miljoen aan leases verstrekt. De dienstverlening van Beequip voorziet in een behoefte bij ondernemers in de agri-, bouw-, infra- en logistieke sector. Door bij de lease-aanvraag de kennis van het materieel voorop te stellen, dus boven de cijfers van de klant, en door de snelheid waarmee klanten van Beequip een leasecontract kunnen afsluiten, heeft Beequip in 2019 het aantal klanten zien verdubbelen.

Zwaar materieel duurzaam leasen
Beequip is een leasemaatschappij voor zwaar materieel, zoals machines die in de bouw of logistiek worden gebruikt. Denk aan bulldozers, graafmachines, hoogwerkers, heftrucks en tractoren, maar ook trucks, trailers, touringcars en zelfs pontons, binnenvaartschepen en treinen.
Beequip doet dat met een duurzaam model. Immers, bij 65 procent van de leasecontracten gaat het om gebruikt materieel. Doordat Beequip leaseoplossingen voor gebruikt materieel aanbiedt, zijn de kosten van de financiering voor de klant lager. Bovendien werkt een gebruikte machine vaak nog net zo goed als een nieuwe. 

Groei, ondanks de PFAS- en stikstofcrisis
Ongeveer 20% van de klanten van Beequip had in 2019 te lijden onder de stikstof- en PFAS-perikelen. Met name binnen de natte aannemerij en het grondverzet heeft dat in het laatste kwartaal van 2019 een negatief effect op de financieringsaanvragen gehad. Ten opzichte van de verwachting was er een afname van zeker 50 procent aan leaseaanvragen in deze sector. 'We staan en stonden in deze periode heel dicht bij onze klanten. Op lange termijn verwachten we dat de crisis geen blijvende impact heeft op hen en Beequip. Maar voor 2020 zullen er zeker bedrijven zijn die hierdoor minder omzet realiseren. Om deze klanten van extra liquiditeiten te voorzien is een sale & lease-back juist nu een aantrekkelijke flexibele oplossing. Met deze leasevorm maak je snel liquide middelen vrij om tijdelijke financiële tegenslagen op te kunnen vangen', aldus Peter Loef.

Missie
Het is de missie van Beequip om de markt van equipment leasing voor het midden- en kleinbedrijf open te breken. In 2019 ging het bij 80 procent van de leasecontracten in deze markt om een leasebedrag tot 100 duizend euro. Beequip onderscheidt zich door zijn kennis van het materieel te combineren met een hoge aanvraagsnelheid en het grote gebruiksgemak van zijn digitale platform.

Binnen 15 minuten een aanvraag
Een leasecontract afsluiten voor zwaar werkmaterieel is bij Beequip eenvoudig, benadrukt Jasper van Tongeren, CTO bij Beequip: "Dankzij onze geavanceerde technologie kun je online de kosten van je leasecontract berekenen. Met onze verbeterde algoritmen kan op basis van de meest actuele externe databronnen een versnelde leasebeoordeling gedaan worden." De equipment lease-experts bieden daarna ondersteuning voor het maken van de best passende keuze. Een aanvraag kan al binnen 15 minuten afgerond zijn. 

Goede verwachtingen
Ook voor 2020 verwacht Loef een voortzetting van de groei: 'We zijn positief gestemd over onze marktkansen. Steeds meer Nederlandse MKB-ondernemers weten ons te vinden. Dit komt mede door de reclamecampagne met Henk Wijngaard voor de vrachtwagenchauffeurs van Nederland. Deze onderschrijft onze slogan ‘Beequip begrijpt wat je beweegt’. Begin 2020 volgen we deze op met een levenslied voor onze grondverzetklanten.'

Meer nieuws