Rotterdam

Blog BEEQUIP: machines spotten vanuit huis met deze tips voor coronatijd

22-04-20

Misschien wel een van de leukste dingen om te doen tijdens werk is het spotten van andere machines. Of je nou als vrachtwagenchauffeur op de weg om je heen speurt naar de wagens van de concullega’s of als kraanmachinist uitkijkt over een groot terrein waar allerlei soorten machines staan verzameld.

In coronatijd vliegen de thuis-to-do lijstjes je om de oren: deze Netflix series moet je kijken, neem een abonnement op Videoland en zet dit op je watchlist en allerlei podcasts, blogs en social media accounts die inspelen op het coronathema die je moet volgen.

Als echte liefhebber kijk jij natuurlijk veel liever naar een mooie machine aan het werk, dus hierbij onze tips voor het spotten van machines vanuit huis tijdens de coronacrisis:

De leukste series met machines erin:

Ice Road Truckers
Een paar centimeter kan het verschil tussen leven en dood betekenen: in de Canadees-Amerikaanse documentaireserie Ice Road Truckers worden vrachtwagenchauffeurs gevolgd die zich met hun gigantische trucks op gevaarlijke wegen en bevroren meren van de Canadese toendra begeven. De serie wordt uitgezonden op History Channel.

De haven van Rotterdam
Een stukje Nederland met internationale allure: dat is de 40 kilometer lange Rotterdamse haven waar 90.000 werknemers zich iedere dag in deze fascinerende werkplek begeven. Hoe deze haven precies opereert, wordt door Discovery Channel in beeld gebracht door letterlijk van bovenaf in te zoomen op de verschillende facetten.

Gold Rush
In deze razendpopulaire realityserie van Discovery Channel worden drie mine bosses gevolgd die in het Canadese mijnstadje Dawson hun goudkoorts achterna jagen. John de Bever zong er al over voor ons maar deze mannen doen het echt en wel in het middelpunt van wat de grootste goldrush was begin twintigste eeuw: graven naar goud. De serie, die wereldwijd groot succes heeft, is te zien op Discovery.

Kindig Customs
Stroomt er ook diesel in plaats van bloed door jouw aderen? Dan is Kindig Customs een aanrader om te bingen: in deze serie van Discovery krijg je een inkijkje in de werkplaats van Dave Kindig, eigenaar en exploitant van Kindig-It Design. Voor zijn (soms beroemde) klantenkring ontwerpt en bouwt hij unieke voertuigen. Hij werkt aan allerlei soorten auto’s uit verschillende periodes.

RTL Transportwereld
Als echte liefhebber van het complete logistieke proces kan je niet heen om RTL Transportwereld. In dit informatieve programma komen alle vormen van transport, logistiek, productieprocessen, machines en groot materieel aan bod. Het programma wordt uitgezonden op RTL maar kan ook teruggekeken worden online via RTL gemist. Daarnaast kan op de eigen website veel nieuws worden gevonden.

Deze Youtube filmpjes met machines erin moet je gezien hebben:

Voor wie op zoek gaat naar mooie machines op Youtube kan uren, dagen, weken doorklikken zonder verveeld te raken. De meest extreme exemplaren komen voorbij en je kunt dagenlang op het puntje van je stoel zitten vanwege alle capriolen die worden uitgehaald.

Een paar kijktips op een rijtje:

Het allergrootste bouwmaterieel op aarde zie je in deze video

Hier zie je de grootste graafmachine met extreem moderne technologie aan het werk.

Voor nog meer extreme machines in actie, die keer inclusief een tunnelboormachine, klik hier.

En in deze video zie je een Liebherr – LR 11350 crawler met Powerboom aan het werk.

Bladeren door de wereld van machines

Je vindt ze niet allemaal bij het postkantoor in het schap, maar er is weldegelijk een grote hoeveelheid aan magazines die helemaal in het teken staan van machines. Een greep uit de keuzes:

– Bouwmachines, dit platform voor grondverzet, weg- en waterbouw, sloop- en recyclingranche richt zich op machines en ondernemen in bouwmaterieel.
– Cobouw is een nieuwsbron voor de bouw. Cobouw schrijft over marktontwikkelingen, duurzaamheid, innovatie, bouwkwaliteit aanbesteden en infrastructuur.
– GWW Totaal is een praktijkblad dat zich richt op grond-, weg en waterbouw.
– De Machinist een vakblad voor machinegebonden personeel.
– Het Ondernemersbelang is een regionaal business magazine voor ondernemers. Je vindt hierin belangrijk ondernemersnieuws en interviews met aansprekende persoonlijkheden uit de regio.
– In Logistiek Magazine van logisitiek.nl worden logistiek managers geïnformeerd en geadviseerd bij het kosten efficiënt bedrijven van logistiek en het nemen van investeringsbeslissingen.
– Autovisie fungeert als platform voor autokenners waar je onder meer autonieuws, video’s, autotests en primeurs uit de auto-industrie kunt vinden.
– Truckstar is een chauffeursmagazine voor de transportwereld.
– Agritrader brengt vraag en aanbod in de agrarische sector bij elkaar.
– Grondig is een blad voor ondernemers en medewerkers in de cumelasector (specialisten in de groen, grond en infra).
– NTTO Magazine is het blad voor de Nederlandse truck- en tractorpulling.
– Last but not lease is de Binnenvaartkrant een vakblad voor Rijn- & binnenvaart, passagiersvaart, recreatievaart, visserij en dredging.

Machines spotten voor de allerkleinsten
Nu de kids thuis blijven en niet naar de opvang, school of opa en oma kunnen is het een mooi moment voor wat bijscholing op machinegebied! Lekker voor de tv of iPad hangen met een aflevering Bob de Bouwer of Thomas de Stoomlocomotief is naast leuk ook nog eens leerzaam.

Meer nieuws