Ondernemerschap

Boijmans met Bauhaus-tentoonstelling genomineerd voor tentoonstellingsprijs

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

De tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019. Museum Boijmans Van Beuningen hoopt de mooie prijs voor het museum en de stad Rotterdam in ontvangst te mogen nemen. Het prijzengeld zal worden besteedt aan het architectonische Rotterdamse icoon: Depot Boijmans Van Beuningen.

Tot en met 30 september kan worden gestemd op www.tentoonstellingsprijs.nl. Stemmers maken dit jaar kans op een cultuurreis voor twee personen. De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt vrijdag 18 oktober bekend gemaakt en ontvangt € 10.000.

Voorafgaand aan de grootschalige renovatie en vernieuwing, pakte Museum Boijmans Van Beuningen in de eerste helft van 2019 nog één keer uit met de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. Ruim 800 kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur, gaven inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het culturele jaar. De prijs is in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland. Stem hier op Museum Boijmans Van Beuningen. 

Lees ook: 

Museum Boijmans Van Beuningen leeg, sleutel overgedragen aan gemeente Rotterdam

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws