Ondernemerschap

Hilton Rotterdam viert 55-jarig bestaan met ludieke actie

Hilton Rotterdam - Rotterdam

Hilton Rotterdam viert volgende week woensdag haar 55-jarig bestaan. Op 30 mei is het exact 55 jaar geleden (1963) dat Conrad Hilton officieel Hilton Rotterdam opende. En dat viert het hotel met verschillende feestelijke activiteiten waaronder een speciale actie; alleen op deze dag zijn er 55 kamers voor slechts €55 te boeken voor een overnachting in juli of augustus, via: www.rotterdam.hilton.com.

Op deze speciale jubileumdag organiseert het team van Hilton Rotterdam meerdere festiviteiten voor haar hotelgasten en trakteert onder andere tijdens het ontbijt op taartjes, maar kunnen ook gasten van buitenaf in Restaurant Roots een kop koffie bestellen voor 55 cent (!). Daarnaast is er in de lobby een display met verhalen van toen en nu, een rijke geschiedenis van het inmiddels bekroonde rijksmonument met beelden van hoe het hotel er eens uit zag. Ook voor de team members is er een feest georganiseerd ter ere van het 55-jarig bestaan.

'In mei 1963 zette Hilton Rotterdam de toon voor de hotellerie voor de internationale bezoeker die naar Rotterdam kwam. De unieke locatie aan het Hofplein werd een bestemming op zich in een herstellende en groeiende stad. In de afgelopen jaren hebben talloze bezoekers; van de Rotterdammer tot Mick Jagger, kennis gemaakt met de Rotterdamse gastvrijheid van Hilton, en wij verheugen ons erop om dit nog vele jaren te continueren', aldus Karin van den Berg, General Manager Hilton Rotterdam.

De geschiedenis
Direct na het einde van de oorlog, mei 1945, werd gestart met de wederopbouw. Aangestuurd door eerst burgermeester Oud en later zijn opvolger Van Walsum kregen bankierszoon Karel van der Mandele en geboren Rotterdammer Huig Maaskant akkoord voor het ontwerp van het hotel. In 1960 werd met de bouw van Hilton Rotterdam gestart. In mei 1963 opende het gezichtsbepalende fenomeen op de hoek van Hofplein, Weena en Kruiskade de deuren. Het hotel werd geopend door de grondlegger van de hotelketen Hilton; Conrad Hilton, die het hotel verankerde met het anker dat nog steeds voor het hotel ligt. Eind maart 2013 werd bekend dat Hilton Rotterdam op de shortlist werd geplaatst om erkend te worden als Rijksmonument. In 2016 ontving het iconische hotel deze status.

Over Hilton Rotterdam
Hilton Rotterdam ligt in het hart van het bruisende centrum van de stad. Gelegen op loopafstand van het centraal station. Het Rotterdamse hotel is trots op drie restaurantconcepten. Roots Rotterdam met een regionale en seizoensgebonden keuken. Joelia by Mario Ridder, het michelinsterrestaurant en cocktailclub HUGH. In het hotel bevinden zich vijf grote vergaderzalen, twee ruime boardrooms, en een boven lobby, ideal voor productlanceringen. De balzaal, Le Jardin, biedt een plek voor maximaal 325 gasten, terwijl de Coolsingel Suite een 180 graden uitzicht biedt over het centrum van Rotterdam.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Meer nieuws