Kasteel van Rhoon toegetreden tot Euro-Toques

13-07-18

Restaurant het Kasteel van Rhoon van horecaondernemer Ad Janssen is deze week toegelaten tot het prestigieuze Euro-Toques, dat staat voor koken met duurzame, eerlijke en streekproducten van goede kwaliteit en zonder gebruik van kunstmatige additieven.

Na een lovende toespraak van burgemeester van Albrandswaard Hans Wagner leidde Ted Janssen het officiële moment van toetreding in: ‘Als voorzitter van Euro-Toques ben ik heel blij dat Ad Janssen weer is toegetreden tot Euro-Toques met een van zijn restaurants. Wij zijn daar trots op. We hebben net als bij alle restaurants die zich willen aansluiten een strenge controle uitgevoerd. Die werd natuurlijk met vlag en wimpel doorstaan.’

Na de onthulling van het Euro-Toques-schild, dat bij alle aangesloten restaurants op de buitenmuur prijkt, reageerde Ad Janssen ten overstaan van pers en genodigden:  ‘Na 44 jaar in het horecavak en jaren zelf als chefkok gewerkt te hebben, ben ik inmiddels meer ondernemer dan kok. Ik ben uitgekookt, om het zo maar eens te zeggen. Daarom wil ik hier graag mijn twee chefs bij betrekken: Meesterkok Aart van den Hoek die al 38 jaar in het kasteel werkt en sinds 1996 de scepter zwaait in de keuken. Hij heeft ervoor gezorgd dat we al die jaren op dit hoge niveau hebben kunnen koken. Sinds kort is daar de jonge ambitieuze kok Erik Hilgers bijgekomen. Erik behoort tot de nieuwe generatie chefs en heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan vernieuwing in onze restaurantkeuken.’

Op het zonovergoten terras in de kasteeltuin genoten de gasten van het lekkers uit de vernieuwde keuken. Als prachtige schilderijtjes werden de bites, de kleine gerechtjes die de smaakpapillen prikkelen, geserveerd: oesters met yuzu en tequilla, tartaar van paling en makreel met langoustineschuim geserveerd in gouden eitjes, rouleau van tonijn met kingkrab en kletsenbrood met ganzenlever en chutney van vijgen. Dat klinkt allemaal best luxe en chique, maar Ad Janssen benadrukt: ‘Ons restaurant is toegankelijk voor iedereen. Iedereen is welkom. Jong en oud en met een grote en kleine portemonnee. Op de kaart vind je gerechten vanaf tien euro. Je kunt bij ons lekker borrelen met wat kleine hapjes, koffie drinken of uitgebreid eten. Alles kan, alles mag.’

Om dat mogelijk te maken, werd er ook flink verbouwd in het restaurant. De keuken is groter geworden en gesplitst in een deel voor de kasteelzalen en een deel voor het restaurant. Er wordt gekookt op inductieplaten, niet meer op gas. ‘We hebben hier nu een van de modernste restaurantkeukens van Nederland’, stelt Janssen. Ook het interieur werd aangepakt: warme kleuren gecombineerd met industrieel grijs, baksteen, stoer leer en moderne, sfeervolle verlichting maken de totaalbeleving compleet. 

Het vernieuwde Restaurant het Kasteel van Rhoon is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur. Binnenkort ook op zondag. www.restauranthetkasteelvanrhoon.nl.

Meer nieuws