Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: zo houdt u uw IT security ook in 2021 up-to-date

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Sluit uw IT security nog aan bij de nieuwe zakelijke realiteit? Waar uw collega’s ook werken, u wilt geen enkel risico lopen dat uw data op straat komt te liggen. Lastig? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Robert Zoeteweij van partner Axoft IT & Telecom deelt graag vijf manieren waarop u uw IT security ook in 2021 toekomstvast houdt, zodat het risico op datalekken wordt geminimaliseerd.

1. Train uw collega’s op dreigingen
Het creëren van bewustwording is een van de meest doeltreffende manieren om securityrisico’s te minimaliseren. Het merendeel van alle risico’s wordt namelijk door uw eigen collega’s veroorzaakt. Vaak is dat onbewust en een gevolg van gebrekkige securitykennis. Train uw collega’s daarom op het herkennen van bijvoorbeeld phishing-mails en het gebruik van zwakke wachtwoorden. Leg ze ook uit hoe ze veilig en verantwoord bestanden kunnen delen met anderen. Hiermee voorkomt u een hoop ellende op voorhand.

2. Breng uw dataopslag in kaart
Het is belangrijk om te weten waar uw gegevens zich bevinden en wie er allemaal toegang toe hebben. Van uw bedrijfsnetwerk tot apps, smartphones, laptops en Internet of Things-devices; gegevens bevinden zich op meer plekken dan u in eerste instantie misschien denkt. Bovendien is het vaak niet wenselijk dat iedereen zomaar toegang heeft tot alle gegevens, al was het alleen maar om het risico op datalekken te verminderen. Hoe u dat in één keer goed aanpakt? Axoft ondersteunt u hierbij volledig. Samen met u brengen we kwetsbaarheden in kaart en verbinden daar maatregelen aan die uw security up-to-date en uw data sterk beveiligd houden.

3. Vereenvoudig uw mobiel beheer met Axoft EASY MDM Pro
Nu zakelijk Nederland mobiel werken heeft omarmd, is het extra belangrijk dat uw data ook op afstand goed beveiligd is. U wilt natuurlijk voorkomen dat deze op straat komt te liggen. Een manier om dat tegen te gaan is met Axoft EASY MDM Pro. Deze mobiele beheeroplossing maakt het updaten van mobiele toestellen op afstand erg gemakkelijk. Uw collega’s profiteren altijd van de laatste beveiligingsupdates en werken daardoor overal veilig en productief.

4. Kies voor automatische back-ups in de cloud
Hoe zorgt u ervoor dat gegevens beschikbaar blijven, ook na een incident? Ons antwoord: met back-ups in de cloud. Hiermee beschikt u altijd over kopieën van uw gegevens, waar u vanaf ieder device toegang toe heeft. Via onze Back-up-as-a-Service-dienstverlening maken wij dagelijkse back-ups van uw gegevens, bedrijfskritische processen of zelfs uw gehele zakelijke infrastructuur. Via Disaster Recovery-as-a-Service zijn uw gegevens en processen direct weer in de lucht na een incident, zodat uw productiviteit en continuïteit gewaarborgd is. Toch weer een flinke zorg minder, vindt u niet?

5. Besteed uw IT security uit
Wilt u het uzelf helemaal gemakkelijk maken? Kies dan voor uitbesteed beheer via onze Axoft Easy Security-dienst. Wij nemen u dan alle werkzaamheden uit handen. Op afstand houden we uw security up-to-date, zonder dat u er omkijken naar heeft. Uw collega’s werken altijd op het hoogste beveiligingsniveau en uw organisatie als geheel blijft optimaal productief. Axoft Easy Security is beschikbaar op verschillende niveaus, waardoor er altijd een oplossing is die past bij iedere klantsituatie.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws