Ondernemerschap

Blog Huib Boissevain: corona raakt heel Nederland, hoe staat Annexum er zelf voor?

24-07-20

De laatste tijd bereikt ons regelmatig de vraag hoe het nu met Annexum zelf gaat. Wordt onze organisatie ook geraakt? En hoe zit het met de vermogens in de diverse vastgoedfondsen? Lopen beleggers dan enig risico?

Hele logische en begrijpelijke vragen, die ik graag beantwoord. Want u weet: beleggen kent nog wel eens onzekerheden, maar deze onzekerheid kan ik gelukkig wegnemen.

– De afgelopen maanden zijn ook voor Annexum en onze fondsen impactvol geweest. We hebben onze beleggers en relaties geprobeerd zo veel mogelijk per fonds te informeren over de consequenties van COVID-19 op de huurbetalingen (rent at risk). Voor een fonds waarin zij weinig van ons hoorden, is dat goed nieuws en is er in dat fonds geen reden tot zorg. Gelukkig geldt dit voor de meeste van onze vastgoedfondsen.

– Annexum heeft haar bedrijfsstructuur en fondsstructuren zo ingericht dat fondsen elkaar nooit negatief kunnen beïnvloeden. Daarnaast zal een fonds dat bijvoorbeeld cashflowuitdagingen heeft, ook nooit Annexum daarin mee kunnen trekken.

– Al onze fondsen zijn gescheiden juridische entiteiten en mocht Annexum als entiteit in de problemen komen, dan heeft dat geen enkel gevolg voor onze fondsen. Er kan dan simpelweg een nieuwe beheerder worden gezocht. Dit is overigens ook een vereiste van onze toezichthouder, de AFM, en in het belang van alle partijen.

Ondanks de recente versoepelingen van maatregelen beseffen we dat corona nog niet voorbij is. Maar met Annexum gaat het gelukkig goed. Onze continuïteit is niet in het gedrang en we zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe fondsen en emissies.

We schatten dat we over ca. een tot twee maanden starten met een nieuwe, kleinschalige emissie voor ons succesvolle Super Winkel Fonds. Ook hoort u binnenkort meer over een nieuw, open woningfonds dat we aan het structureren zijn. Houd onze website dus in de gaten!

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 020 – 572 01 01 of via info@annexum.nl.

Huib Boissevain
Oprichter en CEO Annexum

Meer nieuws