Ondernemerschap

Fietstocht naar Brussel zet Rotterdam op de kaart voor Grand Départ

Rotterdam Topsport - Rotterdam

De 106e editie van de Tour de France gaat op zaterdag 6 juli in Brussel van start. Rotterdam heeft de wens uitgesproken om de tourstart in 2023, 2024 of 2025 weer naar de stad te halen. Om die ambitie van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport kracht bij te zetten fietst op vrijdag 5 juli, een dag voorafgaand aan de Grand Départ van de Tour in Brussel, een uniek gezelschap van Rotterdam naar de Belgische hoofdstad.

Deze bijzondere tocht wordt georganiseerd door wielerevenementbureau Koers is Koers van Lars van den Broek. Enkele prominenten die acte de présence zullen geven zijn meervoudig Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel, haar man Michael Zijlaard en de voormalig renners Erik Breukink en Maarten den Bakker. De gemeente Rotterdam zal onder meer vertegenwoordigd zijn door wethouder Sven de Langen. 

Het gezelschap fietst zo’n 160 kilometer en de deelnemers worden vanaf 08.30 uur ontvangen op het stadhuis in Rotterdam. Rond 09.00 uur vertrekken zij na een welkomstwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb richting Brussel. 

‘Rotterdam en topsport gaan al jaren hand in hand. Het grootste wielerevenement ter wereld weer naar Rotterdam halen is niet alleen een mooie bekrachtiging van onze ambities, maar zeker ook een wens van vele inwoners. We fietsen van de Coolsingel naar Brussel om ons enthousiasme te tonen en te laten zien dat de Grand Départ perfect past bij onze fietsstad: met de Erasmusbrug en onze skyline is er namelijk geen betere startplek dan Rotterdam’, zegt wethouder De Langen.

Rond 16.00 uur wordt de aankomst in Brussel verwacht. Daar zal een kort informatief programma volgen waarin Rotterdam vertelt waarom een Grand Départ zo belangrijk is voor de gemeente. De gemeente Rotterdam ondersteunt initiatieven om (top-)sportevenementen naar de stad te halen. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws