Ondernemerschap

Fletcher neemt Slot Zeist en Hotel Oud London over: ‘Prachtige nieuwe pareltjes’

Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam - Rotterdam

Fletcher Hotels heeft per 1 februari 2024 nieuwe pareltjes toegevoegd aan de collectie. De grootste hotelketen van Nederland is sinds begin deze maand officieel eigenaar van onder meer Slot Zeist en Hotel-Restaurant Oud Londen, ook in Zeist. ‘We zijn erg trots dat we op deze locaties de Fletcher-vlag mogen laten wapperen. Het zijn geweldige toevoegingen aan de uitgebreide Fletcher-collectie,’ zegt Tom-Erik Grotens, als Regio Manager nu verantwoordelijk voor 14 Fletcher-locaties en zelf jarenlang General Manager van Fletcher Hotel-Restaurant Wings en Fletcher Airporthotel op Rotterdam-The Hague Airport.

Fletcher Hotel-Restaurant Oud London, zoals de nieuwe naam luidt, ligt op de Utrechtse Heuvelrug tussen Zeist en Woudenberg. Het veelzijdige en hooggewaardeerde 4-sterrenhotel beschikt over 92 comfortabele hotelkamers, waaronder luxe suites en studio’s voor een lang verblijf, een restaurant, bar, terras, fitnessruimte en wellness met binnenzwembad en Finse sauna. Daarnaast is het hotel met 22 multifunctionele feest- en vergaderzalen en ruim 250 eigen parkeerplaatsen ideaal voor korte vakanties of weekendjes weg en (meerdaagse) zakelijke bijeenkomsten als meetings, conferenties en congressen. Ook is het exclusief af te huren voor huwelijken.

Gasten blijven verrassen
De centrale ligging, prachtige groene omgeving en veelzijdigheid van het hotel passen perfect in het portfolio van Fletcher Hotels, zegt Ben de Ruijter, Director of Operations bij Fletcher Hotels. ‘We zijn zeer enthousiast over deze overname. We willen onze gasten blijven verrassen en hen een onvergetelijke ervaring bieden. Het hotel, de geweldige ambiance, de veelzijdige mogelijkheden en prachtige omgeving garanderen dit,’ vertelt Vlaardinger De Ruijter, die in mei 2023 in het magazine van Friends in Business vertelde hoe hij ooit zijn loopbaan als kok begon.

Slot Zeist: monumentale evenementenlocatie
Naast het hotel neemt Fletcher nog twee bedrijven over van de Oud London Horeca Groep van Zeister ondernemer Nico Bakker. Het gaat om Slot Zeist en Grand Café Zeister Bosrust. Het zeventiende-eeuwse Slot Zeist is een toonaangevende monumentale locatie met ruim 20 zalen voor onder meer trouwerijen, evenementen, congressen, rondleidingen en culturele exposities. Het Grand Café Zeister Bosrust maakt deel uit van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust. Door de ligging, op een steenworp afstand van Oud London, heeft dit Grand Café een sterke band met het hotel en restaurant. 

Vertrouwen in de toekomst
De 80-jarige Nico Bakker is blij met de verkoop aan een gerenommeerde partij als Fletcher Hotels. ‘Ik heb met hart en ziel gewerkt aan de groei en kwaliteit van Oud London en de andere bedrijven die ik heb opgericht. Ik vind het ook erg belangrijk dat een succesvolle toekomst van de overgenomen bedrijven en de werkgelegenheid is geborgd door Fletcher. Het voelt als stoppen op het hoogtepunt en ben dankbaar voor hetgeen dat ik heb kunnen doen als ondernemer in Zeist en omstreken.’

Slot Zeist

Dit artikel wordt u aangeboden door

Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam

Ontzorgen alsof u businessclass vliegt

Meer nieuws