Ondernemerschap

Hoe laat je waardering voor je werknemers zien?

WetalkSEO - Etten-Leur

Als werknemer is het belangrijk dat je je gewaardeerd voelt binnen een bedrijf. Dit zorgt namelijk niet alleen voor een goed gevoel over jezelf, maar ook voor meer betrokkenheid, hogere productiviteit en positieve feedback op de werkvloer. Maar op welke manieren kun je een blijk van waardering laten zien als werkgever? We geven een aantal voorbeelden van hoe je dit kunt doen.

Een extraatje bij kerst

Een goed voorbeeld van een blijk van waardering, is een kerstpakket van het bedrijf. Deze kun je samen laten stellen met verschillende dingen: tapas, een borrelplank met borrelhapjes, verschillende soorten eten of verschillende soorten drank. Het is natuurlijk mogelijk om een algemeen pakket samen te stellen, maar het is veel leuker als je er een persoonlijk tintje aan geeft. Zo weten je werknemers dat je de moeite hebt genomen om iets uit te kiezen wat bij hen als individu past. Dit kun je doen door een flesje drank uit te kiezen die de werknemer in kwestie erg lekker vindt: wijn voor de wijnliefhebbers, bier voor de bierdrinkers en alcoholvrij voor wie geen alcohol drinkt. Zo maak je het pakket toch bijzonder en voelen de werknemers zich gewaardeerd en gezien.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn artikelen die je cadeau geeft aan zakelijke relaties, zoals klanten, partners en je werknemers. Dit zijn vaak artikelen met het logo van je bedrijf erop, zodat de zakelijke relaties een herinnering aan je bedrijf hebben. Je kunt deze cadeaus dus ook heel leuk personaliseren. Voor relatiegeschenken kun je kijken naar heel veel verschillende soorten cadeaus, zoals mokken, notitieboekjes, tassen of waterflessen. Je kunt echt enorm veel bedenken: niets is te gek! Het is natuurlijk wel slim als je een artikel kiest dat bij je bedrijf past, zoals een set voor beachtennis bij een reisbureau of een flesopener bij een drankengroothandel.

Complimenteer je werknemers

Natuurlijk hoeft een blijk van waardering niet altijd iets te kosten. Je kunt je werknemers ook een goed gevoel geven door het geven van complimenten over hun werk. Een goed moment hiervoor is bij een beoordelingsgesprek, wanneer je een contractverlenging aanbiedt of wanneer een werknemer zelf om feedback vraagt. Je werknemer zal zeker een goed gevoel krijgen van een compliment over zijn of haar werk, omdat de werknemer dan weet dat zij hun werk goed doen. Het zorgt voor erkenning en meer zelfvertrouwen, wat ook positief werkt in de toekomst tijdens het werken.

Teambuilding

Wanneer je regelmatig iets leuks kunt doen met collega’s, dan geeft dat natuurlijk onderling een sterkere band. Echter kan dit ook zorgen voor waardering, omdat je als werkgever aandacht besteedt aan je werknemers. Dit kan voor medewerkers een fijn moment zijn om op een informele manier de collega’s te leren kennen, maar ook de werkgever. Een gezellig, maar niet verplicht, teamuitje heeft daardoor veel voordelen. Zorg ook dat het niet als een verplichting voelt, maar maak het uitnodigend voor de werknemers. Zo creëer je namelijk ook een fijne en relaxte sfeer. Zo zullen ze het uitje ook niet vergeten!

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws