Ondernemerschap

Ook CurrentWerkt genomineerd voor LEF-prijs 2022

CurrentWerkt - Rotterdam

Net als Daikin is ook Friends in Business-partner CurrentWerkt genomineerd voor de LEF-prijs 2022. Het bedrijf van Hilal Makhoukhi maakt evenals Daikin kans op de prijs in de categorie ‘Groeiende Organisaties’. Stemmen op CurrentWerkt kan via deze link.

CurrentWerkt is een uitzendbureau dat zich richt op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dan voornamelijk mensen met een detentieachtergrond. Het motto van het bedrijf: van detentie naar potentie. Het bedrijf ontving eerder dit jaar de prestigieuze Nieuwe Helden-prijs.

De LEF-prijs wordt door De Maatschappij (Departement Rotterdam) uitgereikt aan Rotterdamse organisaties die in het afgelopen jaar lef hebben getoond. De Maatschappij, Departement Rotterdam neemt initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. De LEF-Prijs is daar het boegbeeld van. Met de prijs wordt betekenisvol ondernemerschap gestimuleerd vanuit de driehoek bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Op woensdag 19 oktober 2022 vindt de derde editie van de LEF-Prijs plaats. Stemmen kan nog tot aanstaande zondag 16 oktober.

Potentie van gedetineerden

Lef is Hilal Makhoukhi niet vreemd. ‘Gedetineerden hebben na hun vrijlating vaak niet meer dan een vuilniszak met persoonlijke bezittingen. Ze hebben geen baan, eigenwaarde, netwerk of perspectief,’ vertelde Makhoukhi eerder in een uitgebreid artikel in het AD. ‘Wij vertellen ze dat zij voor ons geen zielige figuren zijn die alleen vrijwilligerswerk kunnen doen. Onder dat laagje stof zit potentie. We helpen ze met hun schuldenproblematiek, hun contact met de reclassering en het zoeken naar een woning. Maar we behandelen iedereen zakelijk en commercieel.’

Lees ook: CurrentWerkt: uitzendbureau voor mensen met detentieachtergrond

Dit artikel wordt u aangeboden door

CurrentWerkt

Wij streven naar een inclusieve samenleving

Meer nieuws