Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: met deze tips heeft u nooit meer last van langzaam internet

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Heeft u weleens last van langzaam internet? Dat heeft tegenwoordig al snel gevolgen voor uw productiviteit en bereikbaarheid. En daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Daarbij is het een van de grootste frustraties op de werkvloer. Die helpen we bij Axoft maar wat graag de wereld uit. Vilson Tavares van partner Axoft IT & Telecom deelt een aantal oorzaken, evenals quick wins zodat u snel online blijft werken.

Oorzaak 1: verouderde hardware
De conditie van uw router, laptop en smartphone speelt een belangrijke rol met betrekking tot internetsnelheid. Het regelmatig updaten van de firm- en software op deze apparaten verbetert de functionaliteit ervan, inclusief die van uw internetverbinding. Het kan ook voorkomen dat uw hardware dusdanig verouderd is dat deze niet de juiste ondersteuning kan bieden. Denk aan de laptop met te weinig werkgeheugen of een volle harde schijf. In dat geval is upgraden de beste optie. Dat doet u extra snel door specialistische hulp in te schakelen.

Oorzaak 2: te weinig access points
De kans is groot dat u gebruikmaakt van wifi op kantoor. Het signaal wordt beschikbaar gemaakt via access points. Deze zijn met een kabel verbonden met de router en zenden het signaal vervolgens draadloos uit naar apparaten in de buurt. Als de afstand tussen uw werkplek en de access points te groot is, kan dat van invloed zijn op de snelheid van de verbinding. Ook kan het zijn dat het access point onvoldoende capaciteit biedt voor het aantal verbonden apparaten. De simpele maar effectieve oplossing: breid het aantal access points uit en plaats deze op plekken waar het signaal zwak is. In een handomdraai beschikt iedere werkplek zo over voldoende snelheid.

Oorzaak 3: isolatie, beton en overige apparatuur
Ook uw kantoorpand zelf kan voor verstoring zorgen dat leidt tot langzaam internet. Isolatie, betonnen muren en andere apparaten in de buurt kunnen draadloze verbindingen flink verzwakken. Zeker bij nieuwere kantoorpanden is dit een bekend probleem vanwege moderne isolatienormen. Dit lost u op door het access point op een plek neer te zetten waar het signaal niet wordt geblokkeerd, zoals in een kast of onder een bureau op kantoor.

Oorzaak 4: het is ‘te druk’op uw wifikanaal
Routers en access points maken gebruik van een eigen wifikanaal. Vaak is er een standaardkanaal ingesteld door de fabrikant. Als datzelfde kanaal ook door andere gebruikers wordt gebruikt kan dat de snelheid ervan beïnvloeden. Het is dan verstandig om regelmatig van kanaal te wisselen. Dat kunt u doen door op de router in te loggen via de browser, waarna u handmatig een ander kanaal kunt selecteren.

Oorzaak 5: mismatch tussen snelheid en behoefte
Het kan ook gebeuren dat de capaciteit van uw internetverbinding niet meer aansluit bij uw verbruik. Misschien bent u meer online diensten gaan gebruiken, of is het aantal werkplekken toegenomen. Uw internetverbinding moet daar wel op ingesteld zijn. Zo niet, merkt u dat vrijwel meteen. Opschalen is dan de juiste keuze. Wilt u het in één keer goed aanpakken, kies dan voor het schaalbare, razendsnelle en toekomstbestendige glasvezel via Axoft.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws