Fred Mustert (Restaurant Fred): ‘Apparatuur MEIKO is onverwoestbaar en degelijk’

02-09-19

In het komende magazine van Friends in Business een mooi succesverhaal over MEIKO Nederland en sterrenrestaurant Fred. Als wereldwijd grootste specialist in vaatwas- en desinfectietechniek staat MEIKO garant voor topkwaliteit. De multinational bedient graag ondernemingen die hetzelfde niveau nastreven.

Redacteur Bas Abresch ging langs bij Fred, het tweesterrenrestaurant in Kralingen, om te praten met chef-kok Fred Mustert en Bart Jasperse, algemeen directeur van MEIKO Nederland. ‘Als we vol zitten, hebben we zestig mensen die vaak een acht- of negengangendiner mét wijnarrangement nemen. Voor elke gang worden uiteraard nieuw servies en nieuwe glazen gebruikt. Dan heb je het over honderden borden en glazen die moeten worden afgewassen. Dat is complex, ook omdat ons servies en glaswerk erg duur is. Dat moet goed behandeld worden, met de juiste dosering van ingrediënten’, zegt Mustert.

‘Bij MEIKO begrijpen ze dat als geen ander. Hun apparatuur is onverwoestbaar en degelijk. Als we toch een keer een storing hebben, dan worden we snel en goed geholpen. De servicemedewerkers beseffen hoe groot de impact van een storing is op een restaurant als het onze. Daarnaast merk je dat MEIKO de middelen heeft om producten telkens te verbeteren.’ 

Volgens Jasperse is die continue zoektocht naar verbetering een van de belangrijkste redenen dat het bedrijf zo groot is geworden. ‘Wij zijn voortdurend in gesprek met onze klanten, want wij willen het hen zo makkelijk mogelijk maken. Een voorbeeld: in spoelkeukens worden blessures opgelopen, omdat medewerkers continu de deuren van onze machines open en dicht moeten doen. Daarom hebben wij een machine ontwikkeld met een automatische deur, waardoor de gezondheid van werknemers vooruit gaat.’

Het hele verhaal met Jasperse en Mustert in het komende nummer van Friends in Business. Op 23 september wordt het nieuwe magazine gepresenteerd tijdens de Rotterdam Business Party in The Boathouse Kralingen.

Lees ook: 

MEIKO op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy

Meer nieuws