Mooie projecten voor Verwater Group

05-12-18

Verwater Group – een wereldwijde aannemer voor industriële en petrochemische installaties, gespecialiseerd in tankonderhoud en tankbouw – is gestart met twee nieuwe projecten voor een klant: in Rotterdam-Pernis en in Frederica (Denemarken).

Op een locatie in Pernis zal naast de bestaande tank een nieuwe tank worden gebouwd en worden voorzien van coating en isolatie. Vervolgens zal de bestaande tank worden afgebroken en de terp worden hersteld. De nieuwe tank zal middels relocatie naar de herstelde terp worden getransporteerd, waarna de terp wordt afgemaakt en de tank op zijn nieuwe fundatie zal worden geplaatst. Het project wordt begin 2020 opgeleverd.

Voor dezelfde klant heeft Verwater het eerste lumpsum onderhoudsproject in Denemarken gescoord. Tijdens dit project zal Verwater het gehele projectmanagement voor zijn rol nemen. De tank zal eerst worden gevijzeld, waarna deze met behulp van SPMT’s zal worden getransporteerd naar een noodterp. Na plaatsing van de tank op de noodterp zal de bodem worden vervangen door een nieuwe bodem, de huidige terp en ondergrond worden gesaneerd en opnieuw opgebouwd. Hierna wordt de tank weer terug getransporteerd naar de nieuwe tankfundatie. Na de watertest zal de bodem van de tank worden gestraald en tot 1 meter op de onderste ring van de wand inwendig worden geconserveerd. Eind september 2019 moet de tank weer in operatie zijn.

Verwater is opgericht in 1922 en kent een lange geschiedenis op het terrein van tankterminals en raffinaderijen. Nu werken wereldwijd ongeveer 1000 ervaren mensen voor Verwater.

Meer nieuws