010 Ladies on the move in eigen stad

09-06-17

In mei organiseerden de Rotterdamse ondernemers Joke Nuijs, Magchelina Möller, Karin van Elten, Melanie Carels en Cecile van Willegen een rondje zakelijk Rotterdam. De dames van businessclub 010 Zakenvrouwen kregen zo bij vijf leden een kijkje in de keuken.

De hop on-hop off-tour ging van start bij theater Walhalla. Directeur Harry-Jan Bus zette de toon voor deze avond met zijn gortdroge Rotterdamse humor.        
Van Zuid ging de reis naar Noord. Van Willegen, de enige Luxury Jewelry Concept Store van de stad was de eerste stopplaats. De juwelierszaak op de Schiekade is een begrip in Rotterdam als het gaat om sieraden, accessoires en horloges. Na een kort welkomstwoord van Cecile van Willegen werd een toost uitgebracht met    een speciaal gemixte "010 evergreen" cocktail. Na het maken van een groepsfoto was het al weer tijd om aan boord te hoppen richting de volgende stop: Möller   Autoschade.    

Rondje werkplaats

Richting Schiebroek deelde Magchelina Möller in de bus kort en bondig wat facts and figures van het bedrijf, dat inmiddels zeven vestigingen heeft in de regio. Groot was de verrassing dat er, hoewel het avond was, werd gewerkt. Hierdoor kwam de beleving van het autoschadeproces veel beter tot uiting. Onder de indruk van de huidige technieken en hoge kwaliteitsnormen liepen zij een rondje werkplaats met Alfred en Magchelina die passievol over hun innovatieve en toch ambachtelijke werkzaamheden vertelden. Bram Ladage, de nummer 1 patatbakker van Rotterdam, zorgde bij deze stop voor de inwendige mens.            

 
De    tour werd vervolgd naar het Scheepvaartkwartier met als bestemming Buitenlandsche Zaken. Dit reisbureau is gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1860 op het Westelijk Handelsterrein. Sinds 2001 boekt dit bureau elke denkbare (vakantie)reis voor particulieren, bedrijven en sportclubs. Uniek en onderscheidend zijn zij door het aanbieden van culinaire reizen naar de beste restaurants ter wereld. Bij binnenkomst werden de dames verrast op de volgende gang van het Rotterdamse diner, namelijk met De Bal van de Ballentent. Een knipoog naar dit bijzondere, culinaire label van het reisbureau.    

Wijnreis

Tijdens de Rotterdamse tour verzorgde Melanie Carels van’t Wijnmeisje de wijnen op locatie. In het kader van het Rotterdamse thema werden er wijnen geschonken van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Excelsior. Dit als bruggetje naar de Rotterdamse  voetbalclub die onlangs nog van landskampioen Feyenoord won.

't Wijnmeisje.nl is een webshop en organiseert wijnproeverijen op eigen initiatief maar op verzoek ook bij bedrijven. In het najaar is er – in samenwerking met Buitenlandsche Zaken – een wijnreis exclusief voor 010 ZakenVrouwen.

Maaskantjes

De laatste stop was bij Glazenwasserij van Elten in Rotterdam-Zuid. Karin van Elten vertelde met veel passie over haar gecertificeerd glas- en gevelreinigingsbedrijf. Het was voor iedereen een eyeopener dat naast glasbewassing op iedere hoogte ook graffiti verwijderd wordt. De service om zonnepanelen periodiek te onderhouden is superhandig. Met deze aanpak wordt voorkomen dat de energieopbrengst door aanslag terugloopt.        
Bij Karin stonden als afsluiting ijsjes klaar van Angelo Betti, de bekende Rotterdamse ijssalon, en bij de koffie werden natuurlijk "Maaskantjes" geserveerd.        
 
De ruim dertig 010 Zakenvrouwen kunnen terugkijken op een leerzame en bijzondere avond. Volgens de “RotterDames” smaakte deze tour naar meer.

Meer nieuws