29 nieuwe Sprinters voor Vervoer op Maat

24-02-16

De Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) heeft 29 nieuwe Mercedes-Benz Sprinters in gebruik genomen. Deze Sprinters, geleverd door ROGAM, zijn speciaal bestemd voor Vervoer op Maat. RMC won opnieuw de aanbesteding voor dit vervoerssysteem in de regio Rotterdam. Het is bedoeld voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Rob Bouman van RMC Wagenparkservice kreeg de sleutels overhandigd door Jan-Bas Veltman, Hans van Ruiten en Arjan Winkelman van ROGAM.

Jaarlijks maken deze reizigers, voor wie het reguliere openbaar vervoer niet geschikt is, ruim 700.000 ritten in de regio. RMC zorgt ervoor dat zij comfortabel en effectief van A naar B kunnen reizen en derhalve niet in een sociaal isolement hoeven te komen. RMC biedt onder andere een automatische incasso, belservice wanneer het voertuig in aantocht is en binnen 15 minuten ophalen na het bestellen van de rit. De 29 nieuwe Mercedes-Benz Sprinters zijn in samenwerking met ROGAM speciaal ingericht en aangepast aan deze dienstverlening, zodat de reizigers optimaal comfort ervaren.

Potentie

RMC is met ruim 500 medewerkers één van de grootste mobiliteitsbedrijven in Nederland en heeft een zeer uitgebreid aanbod aan diensten, waarvan meer dan 10.000 reizigers elke dag gebruik maken. RMC verzorgt onder andere het vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking, gehandicapten en zakelijk vervoer. In opdracht van de RET worden tevens diverse vormen van openbaar vervoer aangeboden.

Het takenpakket van RMC zal de komende jaren nog verder groeien. Directeur Cees Tommel: ‘De vraag naar zorg neemt toe en hiermee ook de vraag naar maatvervoer. RMC is een bedrijf dat graag de connectie maakt en maximaal inspeelt op het optimaal bedienen van de doelgroep. RMC heeft een uiterst belangrijke functie in de regio Rotterdam en heeft potentie deze functie verder uit te bouwen in de Randstad.’

RMC en ROGAM werken naast de levering van nieuwe personen- en bestelwagens ook intensief samen op het terrein van reparatie en onderhoud van het wagenpark. RMC’s wagenparkservice wordt vanuit ROGAM intensief ondersteund voor garantie- en coulancewerkzaamheden aan Mercedes-Benz-voertuigen.

 

 

Meer nieuws