Algemeen nieuws

3 zaken waar je bedrijfskrediet voor kunt aanvragen

WetalkSEO - Etten-Leur

Bedrijfskrediet is één van de zakelijke financieringen die je als ondernemer aan kunt vragen. Je hebt er misschien weleens van gehoord, maar misschien weet je niet precies wat het is. In dat geval kunnen wij ons voorstellen dat je twijfelt of zakelijk krediet – zoals bedrijfskrediet ook wel bekend staat – iets voor jouw bedrijf is. Wij helpen je graag om dit te bepalen. Daarom hebben we hier 3 zaken waar je bedrijfskrediet voor kunt aanvragen op een rijtje gezet.

1) Werkkapitaal
Ondernemen brengt de nodige kosten met zich mee. Zo maak je maandelijks kosten voor de huur of hypotheek van je bedrijfspand, moet jij je personeel salaris betalen en krijg je rekeningen van leveranciers voor producten die je afneemt. Om ervoor te zorgen dat je aan deze betalingsverplichtingen kunt blijven voldoen, heb je voldoende werkkapitaal nodig. Worstel je hier regelmatig mee, bijvoorbeeld omdat klanten hun facturen (te) laat betalen? Dan kan bedrijfskrediet uitkomst bieden. Je kunt dan geld opnemen van een speciale rekening wanneer jij het nodig hebt. Hierdoor kun jij je bedrijf draaiende houden.

2) Voorraad
Verkoop je producten? Dan wil je er uiteraard voor zorgen dat er voldoende voorraad is. Je kunt dan snel leveren als een klant een bestelling plaatst. Om een voorraad aan te leggen, moet je voldoende financiële middelen tot je beschikking hebben. Als dit (tijdelijk) niet het geval is, komt zakelijk krediet van pas. Je kunt het geld op deze rekening gebruiken om te investeren in de voorraad, waardoor jij je bedrijf kunt laten groeien.

3) Groei en uitbreiding
De meeste ondernemers dromen ervan om hun bedrijf te laten groeien. Dit kun je onder meer realiseren door je bedrijf uit te breiden. Helaas ontbreekt het sommige ondernemers aan de financiële middelen om te investeren in uitbreiding. Geldt dit ook voor jou? Dan kan bedrijfskrediet je hier een handje bij helpen. Het geld dat een geldverstrekker voor je klaarzet, kan je opnemen en gebruiken om te investeren in groei en uitbreiding. Doordat er praktisch altijd geld beschikbaar is, hoef je niet langer te wachten op openstaande facturen. Hierdoor kun je investeren op momenten dat je kansen ziet.

Verschil met een zakelijke lening
Als je op zoek gaat naar een bedrijfsfinanciering, kom je uiteraard ook een zakelijke lening tegen. Qua naam lijken beide financieringsvormen misschien op elkaar, maar qua bestedingsdoel verschillen ze. Zo is een zakelijke lening juist bedoeld voor de lange termijn. Ondernemers gebruiken deze lening vaak om een langlopende investering of grote uitgave te financieren. Een zakelijke lening is bijvoorbeeld geschikt voor een bedrijfsovername, maar ook voor de aankoop van een nieuwe machine of investering in uitbreiding van je bedrijf.

Hoe vraag je bedrijfskrediet aan?
Als je van mening bent dat zakelijk krediet de juiste financiering voor jouw bedrijf is, wil je misschien niet langer wachten met aanvragen. Wordt het de eerste keer dat je deze zakelijke financiering gaat gebruiken? Dan weet je mogelijk niet precies hoe je te werk gaat. Gelukkig kost het je niet veel tijd en moeite, want je kunt bedrijfskrediet online aanvragen.

Zodra je op de website van een geldverstrekker bent, maak je een account aan, kies je het financieringsdoel en vul je het bedrag in dat je wilt lenen. Lever vervolgens een recente jaarrekening en een transactieoverzicht van de afgelopen maanden aan. Op basis hiervan ontvang je een aanbod op maat. Ga je hiermee akkoord? Dan kun je bedrijfskrediet aanvragen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws