Algemeen nieuws

4 tips voor het wisselen van je geld

WetalkSEO - Etten-Leur

In veel landen binnen Europa kun je met de euro betalen, maar daarbuiten niet. Ga je binnenkort op vakantie naar een land waar de euro niet als betaalmiddel gebruikt wordt? Dan kan het handig zijn om voor vertrek alvast wat geld te wisselen. Als je nog niet eerder geld gewisseld hebt, kun je hier vast wel wat hulp bij gebruiken. Daarom hebben wij hier 4 tips op een rijtje gezet.

1. Richt je tot een officieel wisselkantoor

Wil je euro’s inwisselen voor vreemde valuta? Grote kans dat jij je tot het internet richt. Op sommige sites kun je online geld wisselen. Je geeft aan hoeveel vreemd geld je wilt kopen en betaalt het bedrag in euro’s. Zij sturen het geld vervolgens naar je op. Let wel op; hier zijn risico’s aan verbonden. Je bestelling kan zoekraken of wordt misschien zelfs nooit verstuurd. Daarom raden wij je aan je tot een officieel wisselkantoor te richten als je buitenlands geld nodig hebt. Bij jou in de buurt zit ongetwijfeld wel een vestiging van Goudwisselkantoor. Je kunt hier niet alleen terecht voor het inkopen en verkopen van goud, maar ook voor geld inwisselen.

2. Wissel liever niet op het vliegveld

Wie geld koopt bij een officieel wisselkantoor, zal het zelf moeten afhalen. Dit kost tijd en daarom gaat je voorkeur misschien uit naar geld wisselen op het vliegveld. Hier vind je tal van wisselkantoren, waardoor je vlak voor vertrek nog buitenlands geld kunt kopen. Toch raden wij je af om hier geld te wisselen, want het is financieel niet interessant. Wisselkantoren op vliegvelden hanteren vaak ongunstige koersen. Hierdoor krijg je minder buitenlands geld voor je euro’s dan bij een officieel wisselkantoor. Daarbij komt dat je vaak een hogere commissie betaalt.

3. Houd de wisselkoers in de gaten 

Heb jij je volgende vakantie al geboekt, maar het duurt nog even voor je vertrekt? Dan heb je niet direct buitenlands geld nodig. In dat geval kan het interessant zijn om de wisselkoers van de munt waarmee ze in het land van bestemming betalen in de gaten te houden. Als de koers opeens flink daalt, is dit een goed moment om alvast in te kopen. Je houdt onderaan de streep dan geld over en dat kun je goed gebruiken voor je vakantie. 

4. Verdiep je in de lokale wetten en regels

Sommige mensen betalen in het buitenland het liefst zoveel mogelijk met contant geld. Geldt dit ook voor jouw vakantieland? Dan heb je misschien de neiging om een flink bedrag mee te nemen als je op vakantie gaat. Dit kan, maar de meeste landen hebben wetten en regels met betrekking tot het in- en uitvoeren van contant geld. Deze gelden voor zowel lokale als vreemde valuta. Verdiep je eerst goed in de lokale wetten en regels voordat je geld wisselt. In sommige landen is het zelfs verboden om lokaal geld in te voeren.

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws