Aboutaleb op werkbezoek naar Ho Chi Minhstad en Bangkok

06-03-15

Burgemeester Ahmed Aboutaleb brengt van 8 tot en met 13 maart een bezoek aan Ho Chi Minhstad in Vietnam en Bangkok in Thailand. De Vietnamese miljoenenstad is net als Rotterdam een deltastad die te maken krijgt met hogere waterstanden en overstromingsgevaar. Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu adviseert Rotterdam Ho Chi Minhstad.

Samen met Rotterdam is een klimaatprogramma ontwikkeld dat Ho Chi Minhstad in de toekomst veilig moet maken. In Bangkok spreekt burgemeester Aboutaleb over crisisbeheersing en opent hij het Holland paviljoen tijdens de Agri Horti Business Week. In beide steden bezoekt hij de lokale havenautoriteiten.

'Kansen voor het bedrijfsleven'

Burgemeester Aboutaleb: 'Deltasteden wereldwijd hebben veel overeenkomsten. De bevolking groeit, er is behoefte aan ruimte. Tegelijkertijd zijn ze kwetsbaar voor de gevolgen van rivierwater- en zeespiegelstijging. Rotterdam is een stad waar veel kennis op dit gebied wordt ontwikkeld, in nauwe samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in de regio. Het partnerschap tussen Nederland en Vietnam biedt mooie kansen voor het bedrijfsleven.' Op dit moment is een consortium onder leiding van Grontmij bezig om het klimaatadaptatieplan in Ho Chi Minhstad te implementeren.

Meer nieuws