AFRIKA 010 in Wereldmuseum

04-04-16

Van 29 april 2016 tot en met 8 januari 2017 presenteert het Wereldmuseum de tentoonstelling AFRIKA 010. De tentoonstelling biedt een hernieuwde kennismaking met de Rotterdamse Afrikacollectie en is aanzet tot een stadsbreed Rotterdams festival. De Rotterdamse jazzzangeres Ntjam Rosie is aangetrokken als ambassadrice van de tentoonstelling.

Als er iemand Afrika en Rotterdam verenigt, dan is het Ntjam Rosie wel. Zoals zij zelf zegt: ‘Mijn kern is Afrika.” De jazzzangeres en songwriter uit Kameroen haalt haar inspiratie uit haar roots. Op haar negende kwam ze naar Nederland. Ze studeerde aan Codarts in Rotterdam, haar nieuwe thuisbasis. Als ambassadrice van de tentoonstelling zal ze samen met de Congolese Lwela Kasulwe een speciaal optreden verzorgen bij de opening van de tentoonstelling op donderdagavond 28 april.

Magazine AFRIKA 010

Speciaal voor de tentoonstelling maakt het Wereldmuseum een kleurrijk 148 pagina’s tellend magazine met daarin alles over de connectie tussen Afrika en Rotterdam. Zo vertelt oud-Feyenoorder Mike Obiku over zijn band met de voetbalclub en zijn moederland Nigeria en komen Afrikaanse smaken en prachtige kapsels in Rotterdam aan bod.

Ntjam Rosie vertelt over haar roots, de Afrikacollectie wordt toegelicht en het magazine heeft een uitgebreide agenda met evenementen en tentoonstellingen van diverse Rotterdamse collega’s rondom het thema Afrika. Het magazine wordt gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling op donderdagavond 28 april 2016 in het Wereldmuseum.

De totstandkoming van AFRIKA 010 is mede mogelijk gemaakt door projectbijdragen van de Erasmusstichting, het Mondriaan Fonds, het Hendrik Mullerfonds, het VSBfonds, de Stichting Bevordering van Volkskracht, Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, de Stichting Vrienden van het Wereldmuseum en de gemeente Rotterdam.

FOTOGRAFIE: WERELDMUSEUM/KRIJN VAN NOORDWIJK

 

 

Meer nieuws