ASN Bank Wereldprijs 2016 van start

03-08-16

Kan jouw duurzame project een duwtje in de goede richting gebruiken? De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2016 is van start! Mensen met slimme ideeën voor een betere wereld kunnen zich nu inschrijven. De ASN Bank stimuleert met de Wereldprijs duurzaamheid in de samenleving. Het is de negende keer dat de prijs wordt georganiseerd. Inschrijven kan tot en met 23 september a.s.

Eisen & begeleiding
Het ingezonden project moet passen binnen één van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank: Duurzame energie, natuur en milieu, Eerlijke handel, mode en voeding, Kinderrechten en onderwijs, Veiligheid en sociale cohesie of Zorg & Welzijn. Het traject van de ASN Bank Wereldprijs bestaat uit coaching, training en publiciteit. Sociale ondernemers maken kans op een geldprijs.

Selectie
Op 30 september worden de 50 deelnemers bekend gemaakt, 16 november vindt de finale in Utrecht plaats. Het Wereldprijs-traject bevat verschillende selectiemomenten. Per thema worden maximaal tien inzendingen geselecteerd. Na het doorlopen van het ontwikkeltraject van de ASN Bank Wereldprijs, dienen zij hun projectplan in. Binnen de vijf verschillende categorieën kiest de vakjury, onder leiding van Ynzo van Zanten, één winnaar per categorie. In totaal gaan er tien deelnemers door naar de finale. Tevens maken de tien finalisten kans op de Publieksprijs van maximaal 5000 euro. Tussen 7 en 16 november kan iedereen zijn stem uitbrengen.  

Een vliegende start
De ASN Bank Wereldprijs is voor verschillende ondernemers een succesvolle springplank geweest. Aan eerdere edities deden onder andere mee: Seepje, Yoni, LegBank, Sustainer Homes, LENA the fashion library en Fairphone.
 

Meer nieuws