Bastiaan van der Knaap onderscheiden met Erasmusspeld

24-06-15

Bij zijn afscheidsreceptie in de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’ is Bastiaan van der Knaap vanmiddag onderscheiden met de Erasmusspeld. Van der Knaap krijgt de onderscheiding voor zijn langdurige betrokkenheid bij de stad Rotterdam.

Bastiaan van der Knaap bekleedde verschillende functies bij de ING en was de afgelopen jaren eerst verantwoordelijke voor ING-Rotterdam. Daarvóór bekleedde hij diverse andere functies binnen de ING. In al die jaren was hij zeer betrokken bij de stad Rotterdam.

Tussen 2001 en 2004 werkte Van der Knaap in Zuid-Afrika. Daar zag hij de verwoestende uitwerking van de ziekte HIV/AIDS en vanaf dat moment zette hij zich in voor de mensen die aan deze ziekte lijden. Eerst als goodwill ambassadeur voor het Zuid-Afrikaanse Cotswel, en later voor Dance4live, een wereldwijde organisatie die jonge mensen betrekt bij het tegengaan van de verspreiding van het HIV-virus.

Vanuit de ING is hij betrokken bij verschillende organisaties die het zakendoen stimuleren, zoals de RCRO, gericht op handel met Shanghai, en de NETUBA, gericht op Turkije. Zijn betrokkenheid bij de stad Rotterdam blijkt ook uit zijn deelname aan Rotterdam Running Ambassadors en de RET Aardig Onderweg Award. Die betrokkenheid zet hij na zijn vertrek bij de ING voort bij het investeringsfonds First Dutch, dat zich vooral richt op het bevorderen van innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Meer nieuws