Bedrijven uit Rotterdam zien Dordt wel zitten

12-01-16

Op het nieuwe bedrijventerrein Dordtse KIL IV zullen zich vooral grote logistieke bedrijven vestigen en distributiecentra uit de regio Rotterdam. De grond wordt pas uitgegeven nadat in 2018 de nieuwe aansluiting op de A16 is aangelegd, anders wordt de verkeerschaos nog groter.

In het plan van Rijkswaterstaat komt langs de A16 een nieuwe parallelbaan voor verkeer dat vanaf de N3 richting Breda rijdt en voor verkeer van en naar Kil IV. Het terrein wordt vooral ontwikkeld voor de opvang van bedrijven uit Groot-Rijnmond. Vanwege het tekort aan bedrijventerreinen in die regio verwacht de gemeente Dordrecht dat die vraag zal stijgen.

Op Kil IV is 70 hectare industriegrond beschikbaar. Door de schaalvergroting werken logistieke bedrijven vaak met één groot distributiecentrum per regio en worden kavels tot wel 20 hectare aangekocht.

Voorzitter Anneke Maagdenberg van de Dordrechtse Ondernemingsvereniging (DOV) vindt de focus op Rotterdam positief. ‘Als die bedrijven zich hier vestigen, worden we daar in de Drechtsteden alleen maar beter van’, stelt ze. ‘We hebben de wethouder wel gevraagd om eerst de lege plekken op andere industrieterreinen op te vullen, maar daar blijken nauwelijks van dit soort kavels beschikbaar.

Bron: AD/Rotterdams Dagblad

Meer nieuws