‘Bedrijvenmagneet’ CIC komt naar Rotterdam

17-06-15

De gemeente Rotterdam heeft geld opzij gezet om de komst van het Cambridge Innovation Center (CIC) mogelijk te maken. Het Amerikaanse bedrijvencentrum gaat zich vestigen in het Central District.

Het CIC staat bekend als een "bedrijvenmagneet". In de Verenigde Staten is het de grootste huisvester van snelgroeiende, innovatieve ondernemers. De Rotterdamse vestiging, die honderden bedrijfjes moet trekken, wordt de eerste in Europa. Daarom is de gemeente er veel aan gelegen om het CIC binnen te halen en zodoende andere steden af te troeven. 

Waar CIC zich precies gaat vestigen, is nog niet duidelijk. De Delftse Poort (foto) is een mogelijkheid, maar ook het Groot Handelsgebouw en de oude Shell-toren aan het Hofplein zouden CIC kunnen gaan huisvesten. In totaal zoekt het bedrijvencentrum 12.000 vierkante meter. 

Volgens Marcus Fernhouts, hoofd van van de Nederlandse tak van het CIC, wordt het bedrijvencentrum meer "een campus met events". 'We hebben lezingen, bijeenkomsten, workshops… Bijvoorbeeld om kapitaalkrachtige Nederlanders in contact te brengen met startups', zegt hij vandaag in het AD/Rotterdams Dagblad.

'Het blijkt dat de supertalenten van CIC een grote aantrekkingskracht hebben. Grote bedrijven willen zich in de buurt vestigen, koste wat het kost. Daarmee gaat de waarde van het vastgoed omhoog en het is de bedoeling dat wij daar dan weer indirect van profiteren', zo verklaart Fernhouts de moeizame onderhandelingen over de kantoorruimte. 

Meer nieuws