Benefiet kerstconcert voor Support Casper op 13 december

23-11-17

Sinfonia Rotterdam organiseert in samenwerking met Wishful Singing, Kamerkoor PA’dan en De Doelen, op woensdag 13 december een bijzonder kerstconcert om geld in te zamelen voor Support Casper.

Klassiekers als het Hallelujah uit Handëls Messiah maar ook bekende werken van Rossini, Haydn en Berlioz passeren de revue. Een heuse kerstmedley zal ook niet ontbreken. Het bijzondere van dit concert is dat de gehele opbrengst ten goede komt aan Support Casper. Dit is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker die prof. dr. Casper van Eijck en zijn team ondersteunt in zijn zoektocht naar nieuwe behandelmethoden. Van Eijck is als hoogleraar alvleesklierkanker en chirurg verbonden aan het Erasmus MC. 

Van Eijck: ‘Al meer dan 25 jaar behandel ik mensen met alvleesklierkanker. Maar de traditionele behandelmethoden, zoals bestraling en chemo, werken niet of nauwelijks. Bijna iedereen overlijdt binnen een jaar na de diagnose.  Gemiddeld sterven er in Nederland acht mensen per dag aan.’ 

Professor Van Eijck werkt samen met specialisten van het Erasmus MC in Rotterdam en het LUMC in Leiden aan een innovatieve manier om alvleesklierkanker te bestrijden. Deze methode, de zogeheten Oncolytische Viro-Immuno Therapie (OVIT), beoogt de eigen gezonde cellen met behulp van een speciaal aangepaste virus te activeren, waarna het immuunsysteem aan het werk gaat om de kwaadaardige tumorcellen op te ruimen. ‘Er is een heel team samengesteld van topwetenschappers en onderzoekers die ieder op hun eigen vakgebied een belangrijke bijdrage leveren. Nabestaanden en vrienden van overleden patiënten zijn deze campagne begonnen omdat ze geloven in wat ik sámen met dit team wil bewerkstelligen,’ zegt hij. 

Er zijn sinds de start van de campagne, nu twee jaar geleden, al heel veel succesvolle acties gevoerd om Support Casper te ondersteunen. Maar een groots kerstconcert zoals dit is uniek. Van Eijck daarover: ‘Als liefhebber van klassieke muziek vind ik het extra bijzonder dat er speciaal voor onze campagne een benefietconcert wordt georganiseerd. Geweldig dat dirigent Conrad van Alphen en zijn Sinfonia Rotterdam, samen met PA’dam en Wishful Singing en de Doelen, op deze manier aan ons doel willen bijdragen.’

De gehele opbrengst van het Kerstconcert in de Doelen komt ten goede aan het onderzoek van Support Casper. Het concert is op 13 december, aanvangstijd 20.15 uur. Kaarten zijn rechtstreeks verkrijgbaar via www.supportcasper.nl/kerstconcert  óf aan de kassa van de Doelen. 

Kijk ook even naar onderstaande video met voormalig hockeyster Ellen Hoog. 

Meer nieuws