Beste gin van de wereld komt uit Schiedam

29-03-16

Bobby’s Schiedam dry gin heeft een prestigieuze onderscheiding ontvangen tijdens de World-Spirits Award 2016. Aan de internationale competitie die plaatsvond in Oostenrijk, deden dit jaar 93 deelnemers mee uit 25 landen. Het Schiedamse ginmerk werd eerder door het Vara-programma Kassa bekroond tot Nederlands beste gin en ontving nu een gouden medaille.

Volgens World-Spirits krijgen alleen de beste en kwalitatieve producten binnen de competitie een onderscheiding en ontvangen alleen zij lovende kritieken van de strenge internationale jury met jarenlange ervaring. Bobby’s Schiedam dry gin ontving een gouden medaille met een score van 92,3 van de 100 punten.

“Het winnen van deze gouden medaille op dit hoge internationale podium, is een onwijs grote eer voor ons”, zegt Sebastiaan van Bokkel. “Mijn dank gaat dan ook uit naar mijn opa Bobby Alfons voor de inspiratie en onze master distiller Ad van der Lee voor het maken van onze gedistilleerde gin.”

Jongensdroom

Sinds 2012 maken drie Rotterdammers hun jongensdroom waar. In 2014 brachten zij na twee jaar van onderzoek een gin op de markt waarvan de smaak geïnspireerd is op een recept van de Molukse opa Bobby Alfons. Hij gebruikte zijn eigen familierecept om een kruidige jenever te maken.

In samenwerking met distilleerderij Herman Jansen uit Schiedam is dat ontwikkeld tot een perfect gebalanceerde Nederlandse gin zonder kunstmatige toevoegingen. Het geheim achter de Schiedamse gin is de samenstelling van kruidnagel, sereh, cubeb peper, kaneel, korianderzaad, jeneverbes, venkel en rozenbottel.

 

Meer nieuws