Beurs-WTC verkocht aan Amsterdamse vermogensbeheerder

23-12-14

Het Beurs-World Trade Center (WTC) is verkocht. Het gebouw komt per 1 januari 2015 in handen van twee fondsen van de Amsterdamse vermogensbeheerder Bouwinvest, zo werd dinsdag definitief bekend.

De verkoop omvat het gehele Beurs-WTC-gebouw (zowel hoog- als laagbouw) aan het Beursplein, waarin onder meer kantoren, winkels, het Congress & Event Center en een parkeergarage zijn gevestigd. Ook de parkeergarage WTC-V&D aan de Leeuwenstraat is met de deal gemoeid. 

De belangrijkste reden voor de verkoop is het feit dat de gemeente Rotterdam vindt dat het publieke belang niet langer gediend is bij een grootaandeelhouderschap in Beurs Rotterdam N.V. De gemeente is voor de helft eigenaar, de andere helft is in handen van particulieren en zakelijke partijen.

Met de overname is ongeveer 135 miljoen euro gemoeid. Door de deal verliest ongeveer de helft van de ruim veertig medewerkers van Beurs Rotterdam N.V. zijn baan, meldde een woordvoerder tegenover het ANP. Het Congress & Event Center wordt in de eerste helft van volgend jaar verzelfstandigd.

Het huidige beursgebouw in Rotterdam dateert uit de jaren dertig en is de opvolger van eerdere beursgebouwen in de stad. De bijbehorende 97 meter hoge kantoortoren is van latere datum. Deze werd in 1987 geopend door koningin Beatrix.

Meer nieuws