Bezoekersaantal Rotterdam stijgt met zeven procent

14-04-15

De stad Rotterdam heeft in het jaar 2014 zeven procent meer bezoekers getrokken dan het jaar ervoor. Dat maakte Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor het aantrekken van bezoekers, bedrijven en bewoners, dinsdag bekend.

2014 was het jaar waarin onder andere het nieuwe Centraal Station en de Markthal werden geopend, terwijl Rotterdam in diverse internationale lijstjes en media naar voren kwam als een van de steden die je gezien moet hebben. 'De positieve golf waarop Rotterdam in 2014 verkeerde, heeft zich vertaald in de cijfers', aldus Rotterdam Partners. 

Positieve cijfers

Naast een recordaantal hotelovernachtingen van 1,5 miljoen, stegen ook de bezoekcijfers van de attracties met 4 procent naar 3 miljoen. Tegelijkertijd vestigden zich in 2014 veertig investeerders in de regio Rotterdam of besloten hun onderneming uit te breiden. Ook de jaarlijks terugkerende evenementen zagen het aantal bezoekers met bijna 5 procent stijgen naar ruim 3,9 miljoen.

Ook Rotterdam The Hague Airport nam die positieve groei waar. Het aantal inkomende passagiers groeide met 9,4 procent naar ruim 818.000.

Meer nieuws