Algemeen nieuws

Breeland neemt Jaguar- en Land Rover-dealer RAC Dordrecht over

04-06-24

RAC Dordrecht heeft haar Jaguar en Land Rover-dealeractiviteiten overgedragen aan Breeland, Jaguar- en Land Rover-dealer voor de regio’s Groot-Rotterdam en Zeeland. RAC-directeur Tom van Dijk is tot dit besluit gekomen vanwege zijn leeftijd en een gebrek aan opvolging. De Dordtse vestiging van RAC aan de Autoboulevard Mijlweg 25 gaat verder onder de naam Breeland.

De in 1931 opgerichte Rotterdamse Automobiel Centrale (RAC), verwierf haar Jaguar-dealerschap in 1955 en werd in 2016 ook Land Rover-dealer. In datzelfde jaar voegde Breeland – Jaguar toe aan haar dealeractiviteiten, nadat het bedrijf sinds 1997 al Land Rover-dealer was.

Vanuit de vestiging aan de Rotterdamse Autostrada verkocht Breeland het afgelopen jaar de meeste nieuwe én Approved Jaguar- en Land Rover-modellen van Nederland. Met toevoeging van de Jaguar- en Land Rover-dealeractiviteiten van RAC breidt Breeland haar bestaande dienstverlening verder uit in de regio Drechtsteden. De komende tijd wordt stapsgewijs toegewerkt naar een nog krachtigere en efficiëntere organisatie, met als uitgangspunt eersteklas service met een persoonlijk en klantgericht karakter.

Meer nieuws