Algemeen nieuws

Bruisende Rotterdam Business Party in The Boathouse Kralingen

13-10-21

Op maandag 11 oktober 2021 was het eindelijk zover. Onze bladpresentatie temidden van onze Friends. Prachtige verhalen, boeiende sprekers, muziek, drank en meer!

Na een gezellige inloop begon Jan Dirk Stouten het gesprek met Jolanda Jansen (Rotterdam Ahoy) en Sjarel Ex (Boijmans van Beuningen). Het ging over corona, politiek en hun positie in Rotterdam. Sjarel beschreef in één zin zes eeuwen kunst die dagelijks kunnen ‘binnenkomen’. Maar natuurlijk ging het ook over het songfestival en sport events. The Boathouse Kralingen is een heerlijke plek om weer samen te komen met onze partners. Hen die we als eerste ons vernieuwde platform én nieuwe magazine lieten zien. 

Hendrik van der Wyck vertelde hoe The Boathouse de afgelopen periode is doorgekomen, maar gaf gelijk de primeur met maar liefst twee nieuwe events die eraan komen. Daarover binnenkort meer! Jan Dirk vertelde over de uitbreiding van onze regio’s en dat events als deze zulke waardevolle content zijn. Ivo Opstelten liet ons weten wat hij die dag allemaal gelezen had maar over welke politicus hij aan de lijn had gehad liet hij zich toch maar niet uit. Graag citeert hij Louis van Gaal: ‘het gaat erom dat we winnen’ en als hij in het verleden zichzelf had kunnen benoemen had hij dat niet gelaten. Gevolgd door: ‘je moet jezelf nooit recenseren noch feliciteren.’

Frank Vijg, bij wie de eindverantwoordelijkheid van ons nieuwe magazine in goede handen is, introduceerde het thema: duurzaamheid op lange termijn. Hij liet alvast een paar verhalen doorschemeren en daarmee werd de spanning opgebouwd. Het publiek viel stil toen Jan Rotmans antwoordde op de vraag wat er door hem heen gaat, wetende dat hij op de cover staat: ‘je ziet nooit meer degene die ik was’ waarmee hij doelde op het feit dat hij nooit meer naar zichzelf kan kijken sinds zijn fietsongeluk en de talloze operaties die hij moest ondergaan. Des te groter was de ontlading toen de cover eindelijk werd onthuld onder een daverend applaus. 

Na heerlijk eten en drinken werd de avond swingend afgesloten met niemand minder dan Edsilia Rombley en met een magazine onder de arm namen alle Friends voldaan afscheid. We kijken terug op een warm bad; iedereen bedankt voor jullie komst! En hopelijk genieten jullie net zo na als wij, onder meer met dit filmpje…

Meer nieuws