Cargadoors eren koninklijke roeiers vereeniging eendracht

04-12-15

Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht voorzitter Erik de Neef heeft tijdens het traditionele Cargadoorsdiner van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) op 3 december 2015 de jaarlijkse VRC-penning uitgereikt gekregen.

De VRC-penning is een onderscheiding voor dit typisch Rotterdamse bedrijf met een ‘handen-uit-de-mouwen-mentaliteit’. Naast het feit dat de KRVE van aanpakken weet, heeft zij naast haar traditionele roeierswerk, nieuwe activiteiten ontwikkeld en is zij meer dan innovatief bezig. Een mooi voorbeeld hiervan is het ShoreTension systeem. Door middel hiervan kunnen schepen onder zeer moeilijke weers- en getijde omstandigheden veilig en stabiel langs de kade afgemeerd blijven en de schepen efficiënter gelost en geladen worden. Een product dat thans al wereldwijde interesse kent. Tevens heeft zij een scherp oog voor de belangen van de klanten van de haven, daar waar het gaat om het zo laag mogelijk houden van de havenaanloopkosten. Het roeierstarief is dan ook in de afgelopen jaren niet of nauwelijks verhoogd.

De VRC bekrachtigt de constructieve samenwerking en de waardering voor hun gedane innovaties tijdens het Cargadoorsdiner dat jaarlijks in december wordt gehouden door het uitreiken van de symbolische VRC-penning.

De VRC-penning zal de ontvanger blijvend herinneren aan de goede relatie met de VRC. Het is een blijk van waardering voor prestaties, bijdragen en werkzaamheden die de haven van Rotterdam ten goede zijn gekomen. De cargadoors zetten zo mogelijk jaarlijks een persoon of organisatie in de schijnwerpers die zich op aansprekende, uitzonderlijke en inspirerende wijze heeft ingespannen voor de Rotterdamse haven en voor de cargadoors in het bijzonder.

 

Meer nieuws