Chinees bedrijf vestigt zich in Rotterdam

14-06-17

Het Chinese bedrijf Nuctech vestigt zich in Nederland en opent locaties in zowel Rotterdam als Amsterdam. Nuctech levert wereldwijd technologische diensten op het gebied van beveiliging en inspectie, voor bijvoorbeeld douanes, vliegvelden, havens, treinverkeer en grote evenementen. De komst van Nuctech brengt een verwachte investering van 3 miljoen euro met zich mee.

Nuctech doet al veel zaken in Nederland. Zo is het bedrijf leverancier van containerscanners in de Rotterdamse haven en bagagescanners op luchthaven Schiphol. Het Chinese bedrijf heeft voor verdere Europese uitbreiding gekozen voor eigen vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Nuctech heeft al een fabriek in Polen en een kantoor in België. 

Handelsmissie

De Nederlandse tak van het bedrijf zal zich bezighouden met de marketing & sales, R&D en serviceverlening aan Europese klanten. De opening van het bedrijf in Nederland is gepland voor oktober dit jaar wanneer Nuctech 20 jaar bestaat.

Burgemeester Aboutaleb heette het bedrijf vorige week tijdens de handelsmissie naar onder andere Beijing alvast welkom in Nederland. De komst van Nuctech naar Nederland is het resultaat van samenwerking tussen Invest in Holland-partners Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Rotterdam Partners, en amsterdam inbusiness (aib).

Chantal Roest, manager van Rotterdam Partners International Trade & Investment: 'Investment follows Trade. Nuctech is hier een mooi voorbeeld van. Na een aantal jaren machines in Nederland en Europa verkocht te hebben, besluit Nuctech zich nu te vestigen in Nederland. Wij zijn trots zo'n mooi Chinees bedrijf ook in Rotterdam te mogen verwelkomen!'

Nuctech-president Dr. Zhiqiang Chen, burgemeester Aboutaleb en Nederlands zaakgelastigde in Beijing Paul Menkveld.

Meer nieuws