Chinese versie van Burgemeesterroute

05-02-16

Rotterdam kent een grote Chinese gemeenschap en trekt ieder jaar meer Chinese toeristen aan. Om hen wegwijs te maken in de stad, biedt Rotterdam Routes vanaf nu routes in het Chinees aan. Tijdens de feestelijke opening van het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 6 februari presenteert burgemeester Aboutaleb ‘zijn’ Burgemeesterroute.

Nederland is een populaire bestemming voor Chinese toeristen. Het afgelopen jaar brachten 300.000 Chinezen een vakantie door in ons land. In Rotterdam zijn zij zelfs de snelst groeiende groep toeristen.

Chinatown

Een belangrijke toeristische trekpleister is de West-Kruiskade: ’Chinatown’: de thuisbasis van de grote en hechte Rotterdams-Chinese gemeenschap met tal van Chinese supermarkten, cadeauwinkels en restaurants.

Genoeg redenen voor Rotterdam Routes om een aantal van de wandelroutes naar het Mandarijn te vertalen, te beginnen bij de Burgemeesterroute. Deze route neemt bezoekers mee langs alle favoriete plekken van burgemeester Aboutaleb. In de loop van 2016 volgen meer routes in het Chinees.

App

De app Rotterdam Routes, met meer dan tien routes in het Engels en het Nederlands, neemt de wandelaar mee op reis door de stad. Die gebruikt gewoon zijn of haar eigen telefoon. Echte Rotterdammers vertellen over hun stad en leiden de bezoeker langs bijzondere plekken en verborgen parels.

Rotterdam Routes is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. De app is een initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met Rotterdam Partners.

Meer nieuws