CIC Rotterdam opent Beta space in Groothandelsgebouw

10-09-15

Het Cambridge Innovation Center (CIC) opent maandag 14 september de deuren van Beta space in het Groothandelsgebouw. Een actieve preview én werkplek voor partners en start-ups in aanloop naar de officiële opening in 2016. Het CIC staat in de Verenigde Staten bekend als de grootste huisvester van snelgroeiende, innovatieve ondernemers. Het Groothandelsgebouw wordt de eerste Europese vestiging.

Maandag 14 september vestigen de eerste CIC-cliënten zich in de Beta space, waar zij werkruimte krijgen om alvast de sfeer, omgeving en services te ervaren van CIC Rotterdam in aanloop naar de officiële opening in 2016. De Beta space biedt ruimte aan 75 open werkplekken waarvan momenteel de helft al bezet is. Het volwaardige centrum zal ook eigen kantoorruimte, ondersteunende faciliteiten, ontmoetingsruimte en leer- en presentatieprogramma’s bieden die worden opgesteld met lokale bedrijven.

Perfecte voedingsbodem

Tim Rowe, CEO van CIC is zeer verheugd over de oprichting van de eerste internationale vestiging in Rotterdam. ‘Deze stad is de perfecte voedingsbodem voor CIC Nederland door haar sterke ondernemerscultuur en het brede scala aan sterk ontwikkelde sectoren. Van maritiem tot IT tot life-science, food en energie, maar ook de ICT-sector met succesvolle bedrijven als Mendix en Coolblue. Met de lancering van de Beta space zullen we meer ontdekken over de behoeftes van Nederlandse innovators en deze informatie gebruiken om het ontwerp van de innovatieruimtes te ontwikkelen en optimaliseren.’

De komenden maanden wordt het CIC-concept verder uitgewerkt. De focus ligt op het aantrekken van ambitieuze deelnemers. In het tweede kwartaal van 2016 zal de eerste fase, circa 4000 vierkante meter, van het volwaardige innovatiecentrum officieel openen. Binnen vier jaar wil CIC 13.000 vierkante meter bezetten.

Meer nieuws