Column Peter Goedvolk: Chio was groots!

19-09-19

We hebben een groots CHIO achter de rug. Zeker niet alleen omdat het vanwege de combinatie met het EK dit jaar bijna drie keer zo groot was als gebruikelijk. Ik ben namelijk even trots op het feit dat we dat EK hebben kunnen binnenhalen en organiseren als blij dat we volgend jaar weer terugkeren naar de vertrouwde intimiteit.

 

De grootsheid zit vooral in de aanpak. In de verbinding die tot stand wordt gebracht. De sport, de overheid in al zijn geledingen, het lokale, nationale en mondiale zakenleven, het onderwijs, de wetenschap. Het is de metropool Rotterdam in het klein!

 

Rond 2003 zat het CHIO Rotterdam in een diep dal. In plaats van de tering naar de nering te zetten, is er toen een plan bedacht om het evenement een nieuwe ziel te geven. De tijden veranderen, de evenementen ook. Niet dat het allemaal zonder slag of stoot is gegaan, maar per slot van rekening is het plan omarmd, kreeg het door erin te volharden een duurzaam karakter en hebben mensen met specifieke kwaliteiten de kar getrokken. En hoe groot de namen en reputaties van alle betrokkenen ook waren en zijn, er is er niet één bij geweest die zichzelf belangrijker achtte dan het evenement.

 

Verbinding is door de jaren heen het kernbegrip gebleven. En het richtpunt bleef om van het CHIO Rotterdam een ijzersterk merk te maken, met lokale roots en internationale allure. Ik durf anno 2019 wel te stellen dat dat is gelukt. En we zijn nog lang niet aan het eind van de ontwikkeling.

 

Als voorzitter van de stuurgroep CHIO Port Club Rotterdam probeer ik daar mijn bijdrage aan te leveren. Vooral door te verbinden. Door lekker traditioneel samen te komen, maar zeker ook door via social media te werken aan het virtuele deel van onze community, door gezamenlijk te gaan reizen, door gezamenlijk te investeren in het maatschappelijke project werken als een paard, waarin we kinderen die dat nodig hebben via de paardensport een zetje in hun leven geven.

Bovendien ben ik blij om te zien dat inmiddels ook de CHIO Assurantie Club Rotterdam en CHIO Vastgoed Club Rotterdam zijn opgericht.

 

Ik doe het allemaal met hart en ziel. Omdat ik het CHIO een warm hart toedraag en ik me er thuis voel, maar ook omdat ik de betekenis van dit soort evenementen voor de stad op grote waarde schat.

 

In die zin mijmer ik wel eens door. Naar Feyenoord bijvoorbeeld. Eigenlijk gebeurt bij het CHIO precies wat ik mijn club ook toewens. Sterker nog, we zouden onze kennis, ervaring en netwerken best willen delen. Niet om te komen vertellen hoe het moet, maar om waarde toe te voegen. Niet om anderen uit te sluiten, maar juist om te verbinden. 

Dat is Rotterdam ten voeten uit. En sterke merken, met lokale roots en met internationale allure, daar kan Rotterdam er nooit genoeg van hebben.

Meer nieuws