Culinair verantwoord en per fiets bezorgd

19-07-16

Uitgekeken op die eeuwige pizza of babi pangang? Nu kunnen Rotterdammers de betere culinaire gerechten thuis (of op het werk) laten bezorgen. Foodora, de fietsbezorgservice van kwaliteitsrestaurants, is hier sinds 14 juli actief en rijdt voor restaurants die zelf geen bezorgservice hebben.

De nieuwe bezorgservice startte twee jaar terug in Duitsland en is sinds vorig jaar in Nederland actief. Eerst in Amsterdam, daarna in Den Haag en Utrecht en nu dus ook – in delen van – Rotterdam.

Verrassing

Om de Rotterdammers er van op de hoogte te brengen, werden afgelopen dagen verscheidene bedrijven verrast met een appeltaart van Dudok. (Ja, óók wij van Friends in Business behoorden tot de gelukkigen,)

Andere bekende horecagelegenheden die als eerste gebruik maken van foodora zijn onder meer  cocktailclub Hugh, NRCafé en het Italiaanse restaurant O’Pazzo. Met Rotterdam als nieuwe stad erbij is foodora nu actief in 36 steden, verdeeld over tien landen.

Voorlopig werkt foodora in Rotterdam alleen ‘s avonds. Bestellen kan tussen 17.00 en 21.00 uur via de website of een app op de smartphone. Na het invullen van het postcodegebied waarin de gebruiker zich bevindt, ontvangt men een overzicht van alle restaurants in de buurt. De bestelling worden gemiddeld binnen dertig minuten bezorgd – op de fiets.

Meer nieuws